05 / 05 / 2024

Murat Kurum hasarlı bina

Murat Kurum hasarlı bina

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremde yıkılan binalara ilişkin, "Bu sürece ilişkin sorumluları kimse bu sorumlularla ilgili her türlü cezai, hukuki işlemi yapacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim" şeklinde konuştu.

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Murat Kurum: İzmir'deki deprem sonrası 50 binada tahliye çalışmalarını tamamladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün itibarıyla 50 binada tahliye çalışmalarını tamamladık ve yıkım süreçlerini de Rıza Bey Apartmanı etrafındaki ağır hasarlı binalarımızın bulunduğu bölgede başlatmış olacağız." diye konuştu.

Murat Kurum: Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler." dedi.

Murat Kurum: Hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremde yıkılan binalara ilişkin, "Bu sürece ilişkin sorumluları kimse bu sorumlularla ilgili her türlü cezai, hukuki işlemi yapacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim" şeklinde konuştu.

Murat Kurum: Hasarlı binalara girmeyin!

Bornova’da yaşanan kriz nedeniyle gece saatlerinde basın toplantısı düzenleyen Bakan Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız ve enkaz altında vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımız hasarlı binalara girmesinler'' dedi.

Murat Kurum: Bingöl'de 638 ağır hasarlı bina tespit ettik!

Murat Kurum, Bingöl'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kurum, 100 binanın ağır hasarlı olduğunu belirtti...

Murat Kurum: Van'da 694 yapının ağır hasarlı olduğunu tespit ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, AA Editör Masası'nda Van depremine dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum, "Van'da 254 konut ve 297 ahırın yıkık 694 yapının ağır hasarlı olduğunu tespit ettik." dedi...

Murat Kurum: Elazığ'da 19 bin konutun projelerini başlattık!

Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen deprem sonrası bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit ve onarım çalışmaları başladı. Murat Kurum,"Elazığ'da yaklaşık 19 bin bağımsız bölümden oluşan konut projelerini başlattık." dedi...

Murat Kurum: Elazığ'da bir yıl içinde projelerimizi tamamlayacağız!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen deprem sonrası bölgede kentsel dönüşümün başladığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projelerin bir yıl içinde etaplar halinde tamamlanmasının planlandığını belirtti...

Murat Kurum: Elazığ'da Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da deprem sonrası çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Murat Kurum, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada depremin ardından Elazığ'da yürütülen çalışmalara ilişkin son bilgileri paylaştı...

Murat Kurum: Depremin etkilerini en aza indireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da yaşanan deprem bölgesine giderek depremzedeleri ziyaret etti ve kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Murat Kurum: Elazığ'daki tüm yapıların röntgenini çekiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sürsürü Mahallesi’nde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Murat Kurum ziyarette yaptığı açıklamada "Yıkılma tehlikesine ilişkin lazer tarayıcılarla bütün binalarımızı saniyede 2 milyon nokta atışıyla, ölçüm yapıyoruz." dedi.

Murat Kurum hasarlı bina Haberi

Murat Kurum hasarlı bina

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem sonrası artık hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattıklarını dile getirdi.

Bakan Kurum: Ağır, acil ve yıkık bina sayımız 41'e ulaştı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Murat Kurum, arama kurtarma çalışmaları devam eden Doğanlar Apartmanı enkazında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, arama kurtarma işinin kahramanlarının, AFAD'ın, UMKE'nin yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiğini belirtti.

Bakan Kurum, "Özverili bir çalışma yürütüyorlar, durmaksızın. Vardiyalı bir şekilde tüm ekiplerimiz bu çalışmayı yürütüyorlar. Artık binalarımızın alt katlarına inmeye başladık. Yukarıdan ala ala, hassasiyetle çalışıyor ekiplerimiz. Burada da 2. kata kadar geldiler. Yarın artık zemin kat seviyesine ulaşacaklar. Dua ediyoruz, vatandaşlarımızı sağ salim kurtarabilmek için." diye konuştu.

Enkaz kaldırma çalışmalarında ilerleme kaydedip hasar gören binalarda arama kurtarma faaliyetlerinde artık sona doğru...