08 / 05 / 2024

murat kurum muğla kaçak yapı açıklaması

murat kurum muğla kaçak yapı açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Muğla'da 18 projede 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti ve "Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz" dedi...

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Murat Kurum'dan Urla depremi açıklaması!

İzmir Urla'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bölgedeki İl Müdürlüğü ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı" dedi.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Son zamanların gündem konusu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, proje için 202 bilim adamı, 52 farklı kurum ve kuruluşla atılması gereken adımları belirlediklerini kaydetti.

Murat Kurum'dan Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Murat Kurum: 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm, diyoruz. Her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek için canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

murat kurum muğla kaçak yapı açıklaması Haberi

murat kurum muğla kaçak yapı açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımının gerçekleştirildiğini ve yapı sahiplerine idari para cezaları verildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin her noktasındaki denetimlere devam ettiklerini, imara aykırı, doğal güzellikleri bozan yapıların tespit ve yıkım çalışmalarını da sürdürdüklerini belirtti.

Geçen yıl Bodrum'u iki kez ziyaret ettiğine dikkat çeken Kurum, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bodrum'da kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımını tamamladık, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık. Son olarak dünyada nadir türlerden biri sayılan Akdeniz foklarının evi Bodrum Küdür Yarımadası'nın koruma statüsü artırılarak Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilmesiyle birlikte buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirdik.

Yerel...