19 / 07 / 2024

murat nehri havzası kırsal kalkınma projesi

murat nehri havzası kırsal kalkınma projesi

Elazığ, Muş ve Bingöl illerini kapsayan "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" yle 25 mikro havzada tabii kaynak bozulumunun önüne geçilerek vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor...

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Palu Konağı hizmete hazır!

Elazığ’ın Palu ilçesinde kaymakamlık tarafından yaptırılan Palu Konağı hizmete hazır hale getirildi. Tarihi Palu Köprüsü ve Murat Nehri yakınına inşa edilen Palu Konağı, ilçenin ilk turistik tesisi olarak inşa edildi.

Şener Kilimcigöldelioğlu: Gediz Nehri sorunu arıtma tesisi ile çözülür!

Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) yetkilileri, Gediz Nehri'ni kirleten kurumları tespit edip dava açacaklarını söyledi.

Gediz Nehri temizleniyor!

Ege Bölgesinin önemli su kaynaklarından bin olan Gediz Nehri'ndeki kirlilikle mücadeleye etkin bir şekilde devam eden Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Gediz'i kirletenlere karşı savaş açtı.

Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 150 bin fidan dikildi!

ORMAN Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Muş'un köylerinde erozyonu önlemek için 250 hektar alanda sürdürülen çalışmada 150 bin fidan dikimine başlandı...

Ceyhan Nehri'nde kano keyfi turizmi canlandırıyor!

Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü, Ceyhan Nehri'nin doğal güzelliklerine dikkati çekmek amacıyla kano safari düzenledi.Etkinlikte 25 doğasever kuş cenneti havzasında kanoyla gezerek nehrin güzelliklerini görüntüleme fırsatı buldu

Gaziantep’te Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor!

Rumkale ile Zeugma/Belkıs Harabeleri arasındaki Fırat Nehri üzerinde bir takım incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aşağı Fırat Havzası’nın Tuna Nehri kadar önemli olduğuna vurgu yaptı...

Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor!

Gaziantep’te “ Aşağı Fırat Havzası ” olarak adlandırılan Fırat Nehri üzerindeki tarihi yerleşke ve köylerin turizme kazandırılması için harekete geçildi.Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor.

Fırat Nehri üzerindeki tarihi yerleşke turizme kazandırılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Aşağı Fırat Havzası” olarak adlandırılan Fırat Nehri üzerinde yer alan tarihi yerleşke ve köyleri turizme kazandırmak için harekete geçti.

Gediz Havzası Çevresel Altyapı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi!

GEDİZ Nehri’nin çevresel tehditlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik, Gediz Havzası Çevresel Altyapı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç’un da katıldığı toplantıda, Gediz Nehri masaya yatırıldı.

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

murat nehri havzası kırsal kalkınma projesi Haberi

murat nehri havzası kırsal kalkınma projesi


Elazığ, Muş ve Bingöl illerini kapsayan "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"yle 25 mikro havzada tabii kaynak bozulumunun önüne geçilerek vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce yürütülen 77 milyon liralık kırsal kalkınma projesi başlatılıyor. 


Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi, Doğu Anadolu'da, Fırat Nehri'nin iki ana kolundan biri olan Murat Nehri boyunca Elazığ, Muş ve Bingöl illerini kapsıyor. 


Projeyle, Bingöl'de 9, Elazığ'da 9 ve Muş'da 7 proje olmak üzere Murat Nehri havzasında kalan bölümünde seçilecek toplam 25 mikro havzada tabii kaynak bozulumunun önüne geçerek, vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor. 


Tabii kaynakların korunması, rehabilitasyonu ve geliştirilmesi sağlanacak 


Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde 90 bin dekar alanda erozyon ve sel kontrolü maksatlı ağaçlandırma çalışmaları...