01 / 07 / 2024

murat nehri havzasına yapılacak ağaçlandırma

murat nehri havzasına yapılacak ağaçlandırma

Elazığ, Muş ve Bingöl illerini kapsayan "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" yle 25 mikro havzada tabii kaynak bozulumunun önüne geçilerek vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor...

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Murat Kurum'dan 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 103 emekli amiralin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi.

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Murat Aslan Derin Mermerci'nin yanına taşındı!

Sosyetinin ünlü çiftlerinden Derin Mermerci ve Murat Aslan birlikte yaşama kararı aldı. Murat Aslan Derin Mermerci'nin Vaniköy'deki Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı. 

Hande Erçel Murat Dalkılıç'ın kirasına ortak oldu!

Güzel oyuncu Hande Erçel, 3 senedir beraber olduğu sevgilisi Murat Dalkılıç’ın maddi sıkıntı yaşamasıyla oturdukları evin kirasına ortak oldu...

Murat Kurum: Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız, kaderine terk etmeyeceğiz." dedi.

Murat Kurum, 6 aylık maaşını Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Milli Dayanışma Kampanyası"na 6 maaşını bağışladığını belirtti.

Murat Kurum: Vatandaşlarımızı Elazığ TOKİ konutlarına nakledebilecek durumdayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde Elazığ rezerv konutlarına nakledebilecek durumdayız. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak suretine gideceğiz" dedi...

Murat Dalkılıç Hande Erçel'in yakınına taşınacak!

Ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç, annesini kaybetmenin acısını yaşayan sevgilisi Hande Erçel’i yalnız bırakmamak için oyuncunun Zekeriyaköy’deki evinin yakınına taşınacak.

murat nehri havzasına yapılacak ağaçlandırma Haberi

murat nehri havzasına yapılacak ağaçlandırma


Elazığ, Muş ve Bingöl illerini kapsayan "Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi"yle 25 mikro havzada tabii kaynak bozulumunun önüne geçilerek vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce yürütülen 77 milyon liralık kırsal kalkınma projesi başlatılıyor. 


Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi, Doğu Anadolu'da, Fırat Nehri'nin iki ana kolundan biri olan Murat Nehri boyunca Elazığ, Muş ve Bingöl illerini kapsıyor. 


Projeyle, Bingöl'de 9, Elazığ'da 9 ve Muş'da 7 proje olmak üzere Murat Nehri havzasında kalan bölümünde seçilecek toplam 25 mikro havzada tabii kaynak bozulumunun önüne geçerek, vatandaşların geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor. 


Tabii kaynakların korunması, rehabilitasyonu ve geliştirilmesi sağlanacak 


Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde 90 bin dekar alanda erozyon ve sel kontrolü maksatlı ağaçlandırma çalışmaları...