06 / 05 / 2024

muratpaşa belediyesi kamulaştırma haczi

muratpaşa belediyesi kamulaştırma haczi

İcra memurları, Muratpaşa Belediye Başkanı'nın makam odası ve hukuk servisindeki eşyaları haczetti. Muratpaşa Belediyesi, geçtiğimiz hafta ve bugün gerçekleştirilmek istenen haciz işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Muratpaşa Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma haczi!

Vatandaş kamulaştırmasız el atma nedeniyle açtığı davaları kazandı. İcra memurları, Muratpaşa Belediye Başkanı'nın makam odası ve hukuk servisindeki eşyaları haczetti .

İzmir Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Muratpaşa Belediyesi, imar planı reddini mahkemeye taşıyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından Antalyalıların yaşam kalitesini artıracak çalışmalarla kente kazandıracak ve vatandaşların mülkiyet haklarını kullanımının önününü açarken kamuyu da büyük bir kamulaştırma yükümlülüğünden kurtaracak çalışmasının reddedilmesini mahkemeye taşınıyor.

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek İpektepe Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek Kaplan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin  taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

7 maddede kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesini 7 maddede tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 7 maddede kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesi...

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çayeli Kaptanpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Çayeli-Kaptanpaşa İl Yolu Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu için 5 ilçede acele kamulaştırma kararı!

İzmir İli, Bergama, Dikili, Menemen, Aliağa ve Foça ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Yağhaneler'deki kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa semt pazarını taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.

Antalya Büyükşehir'den Balbey kamulaştırma açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarihi Balbey'deki kamulaştırma çalışmaları ilgili bir açıklama yaptı.

muratpaşa belediyesi kamulaştırma haczi Haberi

muratpaşa belediyesi kamulaştırma haczi


Muratpaşa Belediyesi, geçtiğimiz hafta ve bugün gerçekleştirilmek istenen haciz işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Büyükşehir öncesi Antalya Belediyesi dönemi ve sonrasında yapılan imar planlarında, ortak kullanım alanları için, arazilerin yüzde 30’unun ayrılması, yüzde 30’luk dilim içinde park, okul yeri vs. gibi ortak kullanım alanlarının çözümlenememesi sebebiyle vatandaşın kişisel mülkiyetinde olan yerlerin kısmen ortak kullanım alanına dönüştürülmesi durumu gerçekleştiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi" Bunun sonucu olarak, kentimizde de çok sayıda örneği olduğu üzere; 80 kişinin mülkiyetinde park, 60 kişinin mülkiyetinde spor alanı, 40 kişinin mülkiyetinde okul yeri gibi durumlar doğmuştur. Buralarda hissesi olan vatandaşların, kamulaştırmasız el atma nedeniyle açtıkları davalar geçmiş dönemlerden bugüne aktarılmıştır. Bu tip davalar için Kamulaştırma Kanunun geçici 6. Maddesi uyarınca yıllık bütçemizin yüzde 2’si...