05 / 05 / 2024

Muratpaşa tehlikeli yapılar

Muratpaşa tehlikeli yapılar

Muratpaşa Belediyesi, Haşim İşcan Mahallesi’nde yıkılma-çökme tehlikesi sebebiyle insan yaşamı ve güvenliği için tehdit oluşturan 3 yapıyı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı doğrultusunda yıktı. 

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Sanayi yapılarındaki tesisler standartlara uygun inşa ediliyor!

Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, sanayi yapıların içerisinde yer alan tesislerin standartlarına uygun bir şekilde inşa edilmesi durumda deprem etkilerinin azaltıldığını dile getirdi.

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli!

Türkiye deprem bölgesinde yer alan bir ülke, Bu sebeple yapı stoklarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi gerekiyor. Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli...

Elazığ'da depremde hasar gören yapılar için başvurular 13 Ağustos'ta sona eriyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde hasar gören yapılar için başvuru süresinin 13 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Filipinler, Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa edecek!

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in bölge ülkeleri arasında egemenlik ihtilaflarının oluştuğu Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa edeceği açıklandı...

Çorum'da izinsiz yapılar yıkılacak!

Çorum merkez ve ilçelerinde köy içlerinde ve tarım arazilerinde yer alan izin alınmadan inşa edilen yapıların yıkılacağı açıklandı.

Muratpaşa tehlikeli yapılar Haberi

Muratpaşa tehlikeli yapılar

Muratpaşa Belediyesi, Temmuz ayının 2’nci yarısında art arda çıkan yangınlar nedeniyle can güvenliğini sorunun gündeme geldiği kentsel sit alanı statüsünde bulunan Haşim işcan Mahallesi’nde yıkım çalışmaları sürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı doğrultusunda mahallede hafta başı başlayan çalışmalarda 2’si tescilli 3 bina daha yıkıldı. Havadan drone ve yerden her açıdan fotoğrafları çekilen yapılar; daha sonra Koruma Kurulu’nun kararı doğrultusunda yıkıldı.

“Yıkımları gerçekleştiriyoruz”

Belediye Başkanı Ümit Uysal, yıkımı gerçekleştirilen yapıların ‘mail-i inhidam’ olarak ifade edilen yıkılma-çökme tehlikesi bulunan binalar olduğunu söyledi. Kentsel sit statüsünde bulunan mahalleyle ilgili olarak Muratpaşa Belediyesi’nin önemli bir çalışma dönemini geride bıktığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “Mahallede insan yaşamı ve güvenliği için tehdit durumuna gelmiş yapılara ilişkin birçok rapor hazırladık....