25 / 05 / 2024

Murgul Deresi Kemer Köprüsü nerede

Murgul Deresi Kemer Köprüsü nerede

“Murgul Deresi Kemer köprüsü” yıllara meydan okuyarak günümüze kadar varlığını sürdürmüş. Kitabesi bulunmayan yapı tahminen 18. yüzyıllara dayanmakta. Asırlık bu köprünün bu görünümü bazı vatandaşların tepkisini çekti.

Kemer Ulupınar Deresi köprüsü ne zaman bitecek?

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halkın talebi doğrultusunda Ulupınar Deresi üzerine köprü yapılacağını belirtirti ve Çıralı'nın da yeni bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Kemer Ulupınar Deresi'nde köprü yapılacak!

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halkın talebi doğrultusunda Ulupınar Deresi üzerine köprü yapılacağını belirtirken, Çıralı'nın yeni bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Murgul Deresi Kemer Köprüsü onarılmayı bekliyor!

“Murgul Deresi Kemer köprüsü” yıllara meydan okuyarak günümüze kadar varlığını sürdürmüş. Kitabesi bulunmayan yapı tahminen 18. yüzyıllara dayanmakta. Asırlık bu köprünün bu görünümü bazı vatandaşların tepkisini çekti.

Manisa Bozköy Deresi sosyal alana dönüşecek!

Bozköy Deresi yaklaşık 26 bin metrekarelik peyzaj alanı, sentetik buz pistinden, yürüyüş alanlarına, koşu alanlarından, bisiklet parkurlarına ve kafeteryalara kadar yakın zamanda, geniş yelpazede bir sosyal alana dönüşecek

Kemer Yörük Parkı'nı yılda 100 bin turist ziyaret ediyor!

Antalyalı turizmci Kutsal İyicil tarafından 32 sene önce Kemer ilçesinde kurulan ve 10 bini aşkın eşyanın bulunduğu Yörük Parkını yılda yaklaşık 100 bin turist ziyaret ediyor...

Akçasu Deresi üzerine yapılan cami büyük ilgi görüyor!

Akçasu Deresi’nin üzerine 1878’de Hacı Hüseyin Hüsnü tarafından yaptırılan cami, tavanı, ahşap korkuluklu mahfili ve ahşap minaresiyle özgünlüğünü koruyor. Cami, derenin üzerinde durduğu için turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Kemer'de yaşanan çevre kirliliği vatandaşları isyan ettirdi!

Kemer’de çöp toplama işi Kemer Belediyesi’ne, depolama ve imha işlemi ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kemer Belediye Başkanı Gül, Büyükşehir Belediyesi’nin görevini yapmadığını, bu nedenle çevre kirliliği yaşandığını söyledi.

Kemer'deki plajların üçte biri halka açıldı!

Kemer Kaymakamlığı’nın talimatıyla ilçe merkezinde özel işletmeler tarafından işletilen plajların üçte birlik bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Sahillere uyarı tabelası koyan kaymakamlık, Ayışığı Plajı’nda denetim yaptı.

İsmetiye Deresi ıslah ve rekreasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Gökdere, Hacivat Deresi ve Yunuseli Kanalı’nın ardından Demirtaş İsmetiye Mahallesi’nden geçen İsmetiye Deresi’nde de ıslah ve rekreasyon çalışmalarını başlattı.

Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprülerin yerine betonarme köprü yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bostanlı Deresi üzerindeki taş köprüleri yıkıp 4 betonarme köprü yapmak istedi ancak proje fiyaskoyla sonuçlandı. 4 köprünün herbiri, inanılmaz hatalar nedeniyle durdurulurken, bölge halkı yaşadıklarına isyan etti

Haliç ve Beyoğlu Kasımpaşa Deresi'nden 8,5 ton çamur çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Haliç ve Beyoğlu Kasımpaşa Deresi'nden çıkardığı çamur miktarını açıkladı. İşte İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü rakamlarıyla Mayıs 2014 itibariyle çıkarılan çamur miktarı...

İzmir Meles Deresi betonlama çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi'nde kokuya neden olan balçık ve çamuru tamamen kaldırarak dere tabanını betonlama çalışmalarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinden izledi.

Meles Deresi’nin tabanı betonlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meles Deresi’nde kokuya neden olan balçık ve çamuru tamamen kaldırarak dere tabanını betonlama çalışmalarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinden izledi.

Murgul Deresi Kemer Köprüsü nerede Haberi

Murgul Deresi Kemer Köprüsü nerede


Artvin Murgul İlçesi Koruyucular köyü girişinde bulunan asırlık köprünün görüntüsü içler acısı


Murgul ilçesine 5 kilometre mesafede koruyucular köyü girişinde bulunan, “Murgul Deresi Kemer köprüsü” yıllara meydan okuyarak günümüze kadar varlığını sürdürmüş. Kitabesi bulunmayan yapı tahminen 18. yüzyıllara dayanmakta.  Asırlık bu köprünün bu görünümü bazı vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşların eleştiri okları hem Köprüye sahip çıkan Kültür ve Turizm Müdürlüğüne hem de çevrecilere yöneldi.

Köprünün üzerinde sarmaşıklar oluşması ve birkaç satırlık geçmiş yazılması eleştirileri beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıllarda sular altında kalan Artvin’in tarihi Berta köprüsü üzerinde birçok kez eylem gerçekleştirilmişti. Birçok çevreci ve yurttaşlar sular altında kalacak köprünün yok olmaması veya taşınması için girişimlerde bulunmuştu. Fakat bunlar bir sonuç getirmemiş tarihi köprü sular altında kalmıştı.

Bunun üzerine Murgul deresi üzerine inşaa edilen bu...