06 / 05 / 2024

muris muvazaası kazandırıcı zamanaşımı

muris muvazaası kazandırıcı zamanaşımı

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muris muvazaası davasında zaman aşımı ve hak düşürücü süre bulunuyor mu? İşte murisin muvazaası zamanaşımı esasları...

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Pek çok dolandırıcının insanları oltaya düşürebilmesinin arkasında, iletişim kurdukları kişiye az ya da çok miktarda para kazandırma vaadi yatıyor. Herkes dolandırılabilir. Benim başıma gelmez demeyin, mutlaka bakın; işte dolandırıcıların yeni taktikleri ve bunları boşa düşürecek yöntemler…

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Trabzon Botanik Park 9 Temmuz'da görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik’i, 9 Temmuz Pazartesi günü görücüye çıkartıyor.

Trabzon Botanik Park görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik Park projesi görücüye çıkıyor.

Devre mülk dolandırıcılığına dikkat!

Son dönemlerde "Bedava tatil kazandınız" mesajıyla başlayan süreçte yapılan devre mülk dolandırıcılığında birçok kişinin mağdur olduğu açıklandı. 

Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorusuna istinaden "Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı" konusunu ele aldı..

Yabancılara konut satışı döviz kazandırıcı hizmet değil!

Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılmasının gerçekçi olmayacağını dile getiren Zeybekci, “Turizm ve sağlık turizminde fatura kesilen kısmın ihracat sayılması yaklaşımı taşıyoruz.” dedi.

Tan Oral yeni kitabıyla inşaat sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıyor!

Tan Oral, Türk Ytong A.Ş.’nin katkılarıyla yayın dünyasına kazandırılan kitabı Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter ile inşaat sektörüne önemli bir bakış açısı kazandırırken mizahın gücünden yararlanıyor.

Yabancılara yapılan konut satışları 'döviz kazandırıcı işlem' sayılacak mı?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yabancılara yapılacak konut satışlarının 'döviz kazandırıcı işlem' sayılması için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise buna karşı olduğunu söylüyor.

Yabancıya konut satışı döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gayrimenkul sektörüne müjdeyi verdi. Zeybekci, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için çalıştıklarını söyledi.

Konut 'döviz kazandırıcı gelir' oluyor!

"Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğinde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konut sektörünün döviz kazandırıcı gelirler kategorisine alınması için bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Konut sektörü döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konut sektörünün döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için Ekonomi Bakanlığı'nın çalışma yaptığını belirtti.

Muratpaşa'daki mezbelelik alanlar kente kazandırılıyor!

Muratpaşa Belediyesi, halk sağlığı ve güvenliğini tehdit eder nitelikteki, mezbelelik alanları, ıslah edip kent yaşamına kazandırıyor. Alanlar üzerinde kalıcı yapı yapmadan, geçici olarak, park, spor alanı ve pazar yeri olarak düzenleniyor.

muris muvazaası kazandırıcı zamanaşımı Haberi

muris muvazaası kazandırıcı zamanaşımı

Murisin muvazaası zamanaşımı!

Miras, vefat eden bir kimsenin geride bıraktığı mal varlığının yasal mirasçılarına geçmesi ile söz konusu oluyor. Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenlenen miras hukuku kapsamında muvazaalı olarak yapıldığı tespit edilen taşınmaz satışları iptal edilebiliyor.


Yargıtay kararlarına göre tüm mirasçıların dava açarak sözleşmenin muvazaa nedeniyle geçersizliğinin tespitini ve buna dayanarak tapu kaydının iptalini isteyebilme hakkı bulunuyor.


Kendisinden miras kaçırıldığını düşünen mirasçılar, mahkemeye müracaat edebiliyor. 


Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Muris muvazaası davasında zamanaşımı ve hak düşürücü süre bulunmuyor. Muvazaayı öğrenen taraf hiçbir süre ile kısıtlı olmaksızın dava açabiliyor. 


T.C.

YARGITAY

HUKUK GENEL KURULU


E. 1981/1-497

K. 1983/719

T. 22.6.1983


• TAPU İPTALİ ( Taşınmazın İntikalini Sağlayan İşlemin Muvazaalı Olması )

• ZAMANAŞIMININ SÖZKONUSU OLMAMASI ( Muvazaaya Dayanılmış Olması )

• MUVAZAALI İŞLEM ( Hiçbir Hüküm Doğurmaması )

• HAKİMİN...