04 / 05 / 2024

muris muvazaası nedeniyle tapu iptali

muris muvazaası nedeniyle tapu iptali

Miras davasında yetkili mahkeme, muris muvazaası nedeniyle tapu iptali ve tescil davalarında asliye hukuk mahkemesi, terekenin tespiti, terekeye mümessil tayini, tereke defteri tutulması, vasiyetnamenin açılması davalarında ise sulh hukuk mahkemesi oluyor

Yasal mirasçı mirastan nasıl yoksun bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''muris muvazaası'' konulu soruyu yanıtladı.

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muvazaa nedeniyle tapu iptali ve tenkis!

Muvazaa nedeniyle tapu iptali davaları, genellikle mirasçı veya alacaklılar tarafından açılıyor. Muris muvazaası davalarında tenkis talebinde de bulunulabiliyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptali ve tenkis davası nasıl açılır?

Kuşadası'nda heyelan nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlendi!

Kuşadası' nda, toprak kayması nedeniyle 3 sitedeki 63 daire mühürlenirken 223 kişi tahliye edildi. Antalya' da ise sağanak ve dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı..

Bodrum'da sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı!

Muğla'nın ilçesi Bodrum'da etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlçede kuvvetli yağış etkisini gece boyunca sürdürdü

Marmaris'te sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı!

Yoğun yağış Marmaris'i de etkiledi. Marmaris'te etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede akşam başlayan yağış, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı.

Adnan Menderes Havalimanı'nda seferler sis nedeniyle gecikti!

Aliağa, Foça ve Gaziemir 'de etkili olan sis, hava ve kara ulaşımını olumsuz etkiledi. Adnan Menderes Havalimanı'nda iç ve dışhat seferlerinde sis nedeniyle gecikmeler yaşandı.

Sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih!

Tüketici Kanunu gereğince, bir malın ya da hizmetin sözleşmede belirtilen sürede teslim edilmemesi/yapılmaması gibi durumlar "ayıplı mal/ayıplı hizmet" olarak değerlendiriliyor. Peki, sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih mümkün mü? Sözleşme na

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Tendürek ve İpek Dağı geçitleri, ulaşıma kapandı. İlçede aniden bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi...

İDO bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti!

İDO' dan yapılan açıklamada, 07.30' daki Bandırma- Yenikapı- Bostancı ile 18.30' daki Bostancı- Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılmayacağı bildirildi...

İzmir'de yağış nedeniyle bazı evleri su bastı!

İzmir'de, Cuma akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ara ara kesilerek sabaha kadar devam etti. Yağmur nedeniyle akşam trafiği oluşurken çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Fırtına nedeniyle İDO seferleri iptal edildi!

Marmara Denizi'nde saat 19.30’dan sonra şiddetini arttıran fırtına nedeniyle İDO seferlerinin bazıları iptal edildi. 07.30’da yapılacak Bandırma-İstanbul (Yenikapı-Bostancı) deniz otobüsü seferi iptal edildi!

Geç teslim nedeniyle ihtarname!

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor...

muris muvazaası nedeniyle tapu iptali Haberi

muris muvazaası nedeniyle tapu iptali


Miras davasında yetkili mahkeme!


Miras davası açmak istiyorum diyorsanız, öncelikle hazırlık olarak yapmanız gerekenler bulunuyor. Miras davası açmadan önce miras hukukuna vakıf olmanız ve dava hakkınızın olması gerekiyor. Buna göre bir hukuki strateji belirlemek önemlidir. Bu kriterleri tespit edip yol haritası çıkarmadığınız zaman büyük ihtimalle davanız red edilecektir. Miras davası açmak için gereken şartlar:


- Medeni kanuna göre mirasçılık sıfatınız var mı ?

- Muris, sizin hakkınızda miras hakkınızı etkileyecek bir vasiyet veya miras sözleşmesi yapmış mı ?

- Veraset belgeniz var mı ? Veraset belgeniz yoksa tüm mirasçıları tespit etmeniz gerekmektedir.

- Mirası red eden mirasçı var mı ?

- Mirasçının borçları var mı ?

- Dava açmak istediğiniz hususta zamanaşımı var mı ? Varsa nedir ?

- Dava masrafları ne kadar tutar ?


Yukarıdaki maddelerin dışında...