03 / 05 / 2024

murisin borçlarından sorumluluk

murisin borçlarından sorumluluk

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para veya borç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur? 

Bir kişi vefat ettiğinde, borçları mirasçılara devredilip devredilmediği merak konusudur. Bu süreçde yasal düzenlemeler devreye girerek bazı yöntemler vardır. Peki ölen kişinin borçlarından mirasçı sorumlu mudur ve süreç nasıl işler? İşte mirasçıların borç ödeme durumları...

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

İş Bankası borçların kökünü kazıyacak. Borçlarınızı silmek için hemen bakın

İş Bankası vatandaşların borçlarını ödeyebilmesi adına çok önemli bir kredi kampanyasını devreye soktu. Banka tarafından uygun koşullarda 50 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar...

İş Bankası'ndan borçları sıfırlamak için müthiş fırsat. Müşterileri acil baksın

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte çok sayıda vatandaş da çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına bankalardan kredi çekmek zorunda kaldı. Vatandaşların borçlarını ödemesi adına İş Bankası'ndan da önemli bir adım geldi. İşte detaylar...

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

İş Bankası borç kapatma kredisi nedir? Hangi borçlar kapatılabilir?

Borçları olan ve bir an önce kapatmak isteyenler için yeni bir kampanya da İş Bankası’ndan geldi. İş Bankası çok ses getirecek borç kapatma kredisini duyurdu. 

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Dört saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB’e olan borçlarının silineceğini açıkladı.

O bankadan ertelemeli kredi imkânı! Üstelik borçları erteleme imkânı var!

Ülkemizde yaşanan deprem dolayısıyla bir yıl boyunca ödemesiz olarak çekilecek kredi imkânı ve faizsiz olarak ertelenecek borçlar bankalar tarafından gündeme getirildi.

Unutulan borçlar başınızı ağrıtabilir! Hemen e-devletten bakın!

Unutulan borçlar başınızı şişirebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hemen e-devlet kapısından kontrol edin. İşte detaylar!

Garanti Bankası'ndan bomba karar! Anapara dahil borçlar siliniyor!

Garanti BBVA, Yüz yılın afeti olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi ardından her kurum gibi can suyu olmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşamını yitirmiş vatandaşlar arasından ticari firmaların kredi ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere sildiklerini açıkladı.

İş Bankası'ndan çok önemli hamle! O borçları tamamen silecekler bir kalemde

İş Bankası tarafından depremle ilgili çok önemli bir adım atıldı. Banka depremden etkilenen vatandaşların borçlarını erteleme, hayatını kaybeden vatandaşların da borçlarını silme kararı aldı.

murisin borçlarından sorumluluk Haberi

murisin borçlarından sorumluluk

Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir?

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak karşımıza çıkıyor. Miras, mirasbırakanın yasal ve atanmış mirasçılarına kalıyor.


Ölen bir yakınından kalan mirasın birden çok mirasçıya kalması halinde, paylaşmaya kadar, mirasçılar arasında terekedeki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana geliyor. 


Miras bırakan kişiye "muris" deniyor. Murisler, her zaman menkul ya da gayrimenkulü miras olarak bırakamayabiliyor. Geriye kalan yalnızca borç da olabiliyor.


Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?


Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu, mirasın kabul edilmesi halinde mirasçılarda oluyor. Ancak mirasçıların mirası reddetme hakları da bulunuyor.


Mirasın reddi..

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebilirler. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılır.


Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Bu...