02 / 07 / 2024

muş korkut halkı banka şubesi istiyor

muş korkut halkı banka şubesi istiyor

Muş' un Korkut ilçesinde banka şubesi olmaması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten ilçe halkı tepki gösterdi. Büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı...

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

TOKİ Muş Korkut’ta 2+1 608 bin liraya!

TOKİ'nin Muş Korkut projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Muş Korkut projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Muş Korkut 2022 sosyal konut projesi...

Halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011'de  müjdelediği mega kent İstanbul’u içinden iki deniz geçen bir kente dönüştürecek olan Kanal İstanbul ülke gündeminden düşmüyor. Peki halk, Kanal İstanbul'u destekliyor mu?

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Naci Görür: Muş fayı daha büyük deprem üretebilir!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Muş'un Korkut ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğünde deprem sonrası, “Muş/Korkut-Sazlıkbaşı'nda 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Muş'un kuzeyinde, bir bindirme fayı. Anlaşılan bu fay stres biriktiriyor. Gelecekte daha büyük deprem de üretebilir" dedi.

Salda Gölü halk plajının yanında pansiyon mu yapılıyor?

Salda Gölü halk plajının yanında, Hasan Gürcan ve ailesine ait olduğu bilinen Akçeşme Tesisleri arazisinde 70 kişilik bungalov, kamping tipi pansiyonun yapıldığı ileri sürüldü...

TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır 6 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır? Hane halkı geliri brüt maaş üzerinden mi, net maaş üzerinden mi yapılır? Gelir hesaplaması illere göre değişiyor mu? TOKİ, başvuru yapanların maaş hesaplamalarını nasıl yapıyor? İşte TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır 6 soruda tüm detaylarıyla...

Muş Yeşilyurt'ta imar ve dönüşüm süreci başladı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ‘Halk Buluşmaları’ kapsamında Yeşilyurt Mahallesi ile buluştu. Asya, bölgede yapılan hizmetleri anlatarak sorularını cevaplandırdı.

TOKİ Muş Merkez Kale Konutları başvuruları başladı!

TOKİ Muş Merkez Kale Konutları'ndaki 155 adet konutun başvuru dönemi bugün başladı. Başvurular, T. Halk Bankası AŞ. Tüm Şubelerden yapılabiliyor..

Muğla Sosyal Yaşam Merkezi için halk oylaması yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediği 42 Milyon 810 bin liralık yatırımın ismi için halk oylaması başladı. Oylama 30 Haziran’da son bulacak.

Muş Varto'nın yolları yenileniyor!

Muş'un Varto ilçesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çamur ve toz nedeniyle halkın şikayetçi olduğu yollarda parke döşeme çalışmaları başlattı.

muş korkut halkı banka şubesi istiyor Haberi

muş korkut halkı banka şubesi istiyor


Muş Korkut’ta banka şubesi olmaması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten ilçe halkı tepki gösterdi. Büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten halk, seslerini duyurmaya çalıştı. İlçede yaklaşık 750 kamu çalışanı ve yüzlerce çiftçinin olduğunu belirten ilçe halkı, bu sorunun giderilmesini istedi. 


İlçede Ziraat Bankası şubesinin açılması için gerekli yazışma ve müracaatları yaptıklarını belirten Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, 23 kamu kurumunun ve 50 civarında esnaf olduğunu belirterek, ilçenin yaklaşık 50 milyon bütçesi olduğunu söyledi. Banka şubesini bir sosyal sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden Kaymakam Abacı, şunları söyledi: 


“Muş’un, Korkut olarak en genç ilçesiyiz. 1990 yılında ilçe oldu. Ama ilçe olduğumuzdan bu yana çok büyük bir ihtiyacımız olan Ziraat Bankası maalesef ilçemizde kurulamadı. Vatandaşımızın büyük bir isteği ve talebi var. Biz de bu talebe yönelik hem...