03 / 10 / 2024

Mustafa Hakan Özelmacıklı satış vaadi sözleşmesi açıklaması

Mustafa Hakan Özelmacıklı satış vaadi sözleşmesi açıklaması

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kişilerin taşınmaz malını bir başkasına satmayı taahhüt ettiği bir sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi için "Mağduriyetlerin önlenmesi için noterlerde yapılan sözleşmeler online olarak ve zorunlu şekilde tapuya şerh edilmeli" dedi...

Konut piyasasına yeni soluk getiriliyor! Arz yönlü politikalar için adım atıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeler göz önünde bulundurarak depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projelerin geliştirileceğini duyurdu.

Öğrenciler barınma telaşına düştü! Yüksek kiralar hem öğrencileri hem de aileleri zorlayacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını hatırlatarak öğrencilerin Eylül ayı itibarıyla barınma sorunu ile karşı karşıya kalacaklarını açıkladı.

Yabancılara konut satışları 2018'den bu yana en düşük seviyede! İstanbul'da 123 bin 247 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yabancılara yapılan konut satışlarının Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 azaldığını açıkladı.  

Sahte kira sözleşmeleri sona eriyor! Kiralar kayıt altına alınacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin düzenlemenin yıl sonuna doğru devreye alınacağını söyleyerek kiraların artık kayıt altına alınacağına dikkat çekti.

Emlak ilanlarında yeni dönem: Yetki belgesiz emlak işletmeleri ilan veremeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin ikinci aşaması olan yetki doğrulaması uygulamasında çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, uygulamanın devreye girmesiyle yetki belgesiz emlak işletmelerinin ilan veremeyeceğini açıkladı.

Kiracılar için tehlike çanları çalmaya başladı! O tarihte kiraya verilecek konut bulunamayacak!

Emlak Uzamanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, son 3 ayda kiralık konut stoğunun yüzde 50 azaldığını söyleyerek Eylül – Ekim aylarında kiraya verilecek konutun bulunamayacağını belirtti. 

Yabancıya konut satışında yeni düzenleme: Vatandaşlık talebi dışında değerleme raporu istenmeyecek!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te düzenlemeye gidildini söyleyerek '' Yapılan değişikliğe göre, vatandaşlık talebi dışında yabancı satışlarında değerleme raporu istenmeyecek'' dedi.

Ticari gayrimenkul fiyatları ilk çeyrekte yüzde 12 arttı! Kiralama ve satın almada neye dikkat edilmeli?

Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye genelinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12 oranında arttı. Peki ticari gayrimenkul alım satımında neye dikkat edilmeli? Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıkladı...

Yabancıların gayrimenkuldeki payı yüzde 40'tı! Yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ülkemize gelen döviz yatırımlarının yüzde 40’a yakını gayrimenkul sektöründen geliyor. Ülkemizin döviz ihtiyacı nedeniyle de yabancılara gayrimenkul satışına ihtiyacı olduğunu dikkat çekti. 

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konut satışlarındaki düşüşe değinerek, özellikle proje satışlarında çeşitli vadelerde senetli satışların yapıldığını açıkladı.

İmar affı Meclis Komisyonunda! Şartlı af konuşuluyor!

İmar kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu’nda değerlendirilecek. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İmar Barışı Kanun teklifi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında İstanbul ilk sırada geliyor! Toplam 120 bin 459 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payının yüzde 1,7’ye kadar gerilediğini açıklayarak, İstanbul'un yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada yer aldığını belirtti.

Tapu işlemlerinde verilen vekaletler risk taşıyor! Buna dikkat etmeyen yandı! Çoğu vekalet yanlış...

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerin doğru yapılmaması sonrasında büyük sorunlara neden oluyor. Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vekalet verme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mustafa Hakan Özelmacıklı satış vaadi sözleşmesi açıklaması Haberi

Mustafa Hakan Özelmacıklı satış vaadi sözleşmesi açıklaması

Satış vaadi sözleşmesi, kişilerin taşınmaz malını bir başkasına satmayı taahhüt ettiği bir sözleşme olarak imzalanır.

Gayrimenkulde aynı bağımsız bölüm için birden fazla satiş vaadi sözleşmesi yapılması sebebiyle hak kayıpları meydana gelebiliyor. Ekonomist'te yer alan habere göre; Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin şunları söyledi:

Özelmacıklı, "Mağduriyetlerin önlenmesi için noterlerde yapılan sözleşmeler online olarak ve zorunlu şekilde tapuya şerh...