05 / 05 / 2024

mustafa toprak diyarbakır surları

mustafa toprak diyarbakır surları

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Surların restorasyonunu özüne ve ruhuna uygun olarak gerçekleştireceğimizi teyit ediyoruz" dedi.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 

Diyarbakır'da 2016-2017'de yapılan projeler TBMM'de!

Diyarbakır ilinde 2016-2017 arasında yapılan projeler mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Diyarbakır Sur'da gayrimenkul sektörü ne durumda?

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki gayrimenkul sektörünü anlattı. Koç bölgede göçle birlikte hareketlenen emlak piyasası ile ilgili kiraların ister istemez arttığını söyledi.

Mustafa Toprak İzmir'deki projeleri anlattı!

TRT Kent Radyo'da Belma Şahaner'in konuğu olan İzmir Valisi Mustafa Toprak, üzerinde çalıştıkları projeler ve yatırımcıların da ilgisinden bahsetti. Toprak, Kemeraltı-Agora, Körfez Tüp Geçidi ve Alsancak Limanı üzerine konuştu.

Mustafa Toprak Kiraz yatırımlarını inceledi!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, ilçe ziyaretleri kapsamında Kiraz'a gitti. Kiraz İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül ile görüşen Toprak, ilçedeki kamu yatırımları hakkında bilgi aldı.

Mustafa Toprak Karşıyaka Stadı'nın inşaatını inceledi!

İZMİR Valisi Mustafa Toprak, inşaat çalışmaları süren Karşıyaka Stadı'nda incelemelerde bulundu. Vali Mustafa Toprak, çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı.

Diyarbakır Şehzadeler Konağı restore ediliyor!

Diyarbakır Valiliği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Uygulama Merkezi tarafından Sur ilçesinde bulunan tarihi Şehzadeler Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç restorasyonla ilgili bilgi verdi...

Diyarbakır Tarihi Zinciriye Medresesi hizmete açıldı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii bitişiğinde yer alan Zinciriye Medresesi yapılan restorasyonun ardından bugün düzenlen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç katıldı...

Mustafa Toprak: Yatırımcıları Aliağa OSB'ye bekliyoruz!

İzmir Valisi Mustafa Toprak Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerek incelemelerde bulundu. Toprak Aliağa OSB'yi ziyaretinde, "Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde önemli fırsatlar bulunuyor" dedi

Diyarbakır ''Ortadoğu İnşaat'' fuarı açıldı!

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarında artış olduğunu belirterek, "2014 yılının ilk iki ayında Diyarbakır'dan yapılan ihracat miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 arttı" dedi...

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Diyarbakır'daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında Vali Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ile kurum temsilcilerinin katıldığı toplantı yapıldı

Mustafa Toprak: İzmir'de bin 650'ye yakın yeni derslik çalışması sürüyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentte bin 650'ye yakın yeni derslik çalışmasının sürdüğünü, kaynak sorunlarının olmadığını söyleyerek Selçuk'ta depreme dayanıksız olduğu için yeniden yapılan İsabey İlk ve Ortaokulu'nun binasının açılış törenine katıldı...

mustafa toprak diyarbakır surları Haberi

mustafa toprak diyarbakır surları


     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Diyarbakır Surları'nın UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ne girebilmesi amacıyla düzenlenen "Diyarbakır Kalesi ve Tarih Şehri ICOMOS/ ICOFORT 2013 Diyarbakır Toplantısı"nın sonuç deklarasyonu açıklandı. 


     Diyarbakır Kahvaltı Evi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Toprak, Diyarbakır Surları'nı UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ne yazdırmak istediklerini, bunun için gerekli altyapıyı kuracaklarını söyledi. 

     "İnsanlığın ortak kazanım ve değerlerini koruyacağız, kullanma ve koruma dengesi içinde ileriye götüreceğiz" diyen Vali Toprak, hedefleri gerçekleştirme azim ve kararlılığında olduklarını belirtti. 


     Toprak, bugüne kadar gerçekleştirilen restorasyonların iyi gittiğini ancak bunun yetersiz olduğunu vurgulayarak, "Surların restorasyonunu özüne ve ruhuna uygun olarak gerçekleştireceğimizi teyit ediyoruz. Sokak sağlıklaştırmalarını ileriye götürecek kaynağa sahibiz. Ortaya konulan fikirlerle, yolumuza daha net...