06 / 05 / 2024

Müştemilata ruhsat alınır mı

Müştemilata ruhsat alınır mı

Müştemilat, evden ayrı inşa edilen depo, ardiye, kömürlük, avlu, ahır, bahçe, balkon, taraça gibi yerlere deniyor. Peki müştemilat nasıl yapılır? Müştemilat ruhsata tabi midir? İşte yanıtı..

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Çiftçilere sıfır faizli kredi müjdesi! Başvurular başladı mı? Nasıl alınır? Hemen bakın!

Çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisine ilişkin ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdelerin ardından merak konusu oldu. Peki sıfır faizli hayvancılık kredisi nasıl alınır? Başvurular başladı mı? İşte, çiftçilere kredi desteğine ilişkin ayrıntılar...

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi, Ramazan ayına az bir süre kala gündemi meşgul eden konulardan biri haline geldi. Peki Ramazan paketi yardımı nasıl alınır?

Togg kredisi var mı, nasıl alınır? Togg kredisi verilecek mi?

Yerli otomobil TOGG'un ön siparişleri başladı. 27 Mart tarihine kadar sürecek olan ön siparişlerde 60 bin lira nakit ile kura hakkı kazanabiliyorsunuz. Peki TOGG taksitle alınabiliyor mu? TOGG kredisi var mı, nasıl alınır?

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapıyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? İşte detaylar...

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır?

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Müştemilata ruhsat alınır mı Haberi

Müştemilata ruhsat alınır mı

Müştemilat ruhsata tabi midir?

Müştemilat, evden ayrı inşa edilen depo, ardiye, kömürlük, avlu, ahır, bahçe, balkon, taraça gibi yerlere deniyor. Eklenti anlamını taşıyan müştemilat, ana binaya yapılan ayrı bir işlevi bulunan bölüm, yapı veya eklentileri ifade ediyor.


Müştemilat nasıl yapılır?

Madde 53 - Binaların müştemilat kısımları mümkün ise binanın bodrumunda, aksi halde bahçede tertiplenir. 4 tarafı yol ile çevrili istisnai parseller dışında esas binaların yol tarafındaki cephe hatlarına tecavüz eden müştemilat binası yapılamaz. Bu gibi istisnai parsellerde müştemilat binalarının yapılacağı yeri tayine Belediye yetkilidir.


Müştemilat binalarının:

1. Dar kenarı (4.00) m. den en yüksek noktasının tabii zeminden yüksekliği (2.50) m. den fazla olamaz.


2. (Değişik alt bent:RG-1/6/2013-28664) Binaya bitişik oldukları takdirde, komşu parsel sınırına, aksi halde binaya ve ayrıca komşu parsel sınırına uzaklıkları 18 inci...