02 / 05 / 2024

müşterek ipoteğin fek edilmesi

müşterek ipoteğin fek edilmesi

Müşterek ipotek işleminde, farklı kişilere ait farklı taşınmazlar aynı borç için, aynı miktar üzerinden ama farklı derecelerle ipotek edilebiliyor. Peki müşterek ipotek fekki nasıl olur?

Elisabeth Mas'ın Caner Karaloğlu’ndan talep ettiği müşterek konut tahsisi reddedildi! 

Elisabeth Mas ile Caner Karaloğlu’nun boşanma davasında ara karar açıklandı. Kararda, 3 yaşındaki kızları Mia’nın velayeti babaya verildi, Mas’ın talep ettiği müşterek konut tahsisi için de red kararı verildi... 

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Hüseyin Sözlü: Hedefimiz dönüşüm odaklı kent inşa etmek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, dönüşüm odaklı kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 20 milyon TL kredi çekilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 3. ve 4. Etabın yapımı adına İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi çekilmesine karar verildi.

Binali Yıldırım İstanbul için hedeflerini anlattı!

TBMM Başkanı ve AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, İstanbul için hedeflerini anlattı. Yıldırım, ''Raylı sistemde geç kalmışız. Son projelerin tamamlanmasıyla 450 km'nin üzerine çıkacak'' şeklinde konuştu. 

Burdur'da kentsel tasarım projesi için referanduma gidiliyor!

Burdur'un Bucak ilçesi'nde kentsel tasarım projesi için halk oylaması gerçekleştirilecek. Bucak'ta kentsel tasarım projesi için referanduma gidiliyor.

Gümüşhane Havalimanı inşaatında son durum!

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane Havalimanı inşaatındaki dolgu çalışmaları kış mevsimine rağmen tam gaz devam ediyor...

Antakya Emek Dönüşüm Projesi için imzalar atılıyor!

Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atılıyor.

Hazineye ait tarım arazileri için başvurular 4 gün sonra bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait tarım arazileri için başvuru tarihinin 19 Kasım'da sona ereceğini açıkladı. Kurum, araziler için 90 bin başvurunun olduğunu ifade etti.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için görüşmeler başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak'ta hayata geçirilecek Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın başkanlığında görüşmeler başladı.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm bizim için önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm bizim için önemli. Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla değil, mevcutta, yerinde dönüşümle, vatandaşımızın gönül esasına dayalı dönüşümle yapmak istiyoruz" dedi.

müşterek ipoteğin fek edilmesi Haberi

müşterek ipoteğin fek edilmesi

Müşterek ipotek fekki!

Borcun değerini tek bir gayrimenkul karşılamıyorsa birden fazla gayrimenkulün tapu kütüğü üzerinde müşterek ipotek tescil edilebiliyor.


Müşterek ipotek, birden çok taşınmazın aynı borç için ipotek edilmesi işlemine deniyor. Müşterek ipotek işleminde, farklı kişilere ait farklı taşınmazlar aynı borç için, aynı miktar üzerinden ama farklı derecelerle ipotek edilebiliyor.


Söz konusu borcun ödenmesi halinde müşterek ipotek fek edilebiliyor. Borcun ödendiğine dair bankadan yazı alınıyor. Alınan belge ile birlikte tapular üzerinde tescil edilen müşterek ipotek fekki sağlanabiliyor. Ayrıca müşterek ipoteğin kısmi terkini de mümkün olabiliyor.


Müşterek İpoteğin Kısmi Terkini


........ ilçesi, .......mahallesi, 4009 ada 3 parsel nolu, 6/186 arsa paylı 17 nolu mesken niteliğindeki bağımsız bölüm Seniha ......adına kayıtlı ve Oyak Bank lehine 2008/2949 yevmiye numarası ile ipotekli iken; İng Bank yetkilileri ( Oyak...