06 / 05 / 2024

müşterek mülkiyetin sona ermesi

müşterek mülkiyetin sona ermesi

Paylı mülkiyet hangi durumlarda sona eriyor? Paylı mülkiyet nasıl sona eriyor? İşte Türk Medeni Kanununda yer alan "Paylı mülkiyetin sona ermesi" hususu ile ilgili yasal hükümleri...

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

CarrefourSA’dan çeyiz düzenlere müjde! 18 parça yemek takımı 499,90 TL’ye, 12 parça kahve takımı 199,90 TL’ye düştü!

Büyük indirim kampanyası düzenleyen CarrefourSA’dan bu kampanyanın 15 Kasım’da sona ereceğini açıkladı. Carrefour’da 18 parça yemek takımı 499,90 TL’ye, 12 parça kahve takımı 199,90 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 14 Kasım 2023 fiyat listesi...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru! DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Son gün elinizi çabuk tutun!

DSİ 908 sürekli işçi alımında sona yaklaşıldı. Başvuru yapmayan adaylar elini çabuk tutsun. İşte detaylar!

Elinizi çabuk tutun en az 2 kat maaş verilecek! Sağlık Bakanlığı personel alımında sona yaklaşılıyor! İşte son tarih!

Sağlık Bakanlığı personel alımı pek çok kişi tarafından merakla takip ediliyor. Personel alımlarında sona gelindi. İşte detaylar!

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Milyonlarca vatandaşın sahip olduğu kredi kartları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan 'şimdi al sonra öde' yöntemi kredi kartı kullanımını tehdit etmeye başladı. Peki bu sistem nasıl işliyor? Kredi kartı devri sona mı eriyor?

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

KİPTAŞ Referans Başakşehir Kentsel Dönüşüm projesinde sona gelindi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 168 adet birimde devam eden Referans Başakşehir Projesi'nde gelinen son aşama hakkında sosyal medya üzerinden bilgi verdi. 

Kahramanmaraş Yusuflar kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Çalışmalar hakkında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör konutların kısa süre içerisinde sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde yüzde 95 fiziki ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. 

KİPTAŞ Locamahal kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı! 

KİPTAŞ tarafından devam eden Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde son aşamaya gelindi. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 80 seviyesine geldi. 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm krizi!

Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizinde sona gelindi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projesinin durdurulduğu öğrenildi.

müşterek mülkiyetin sona ermesi Haberi

müşterek mülkiyetin sona ermesi

Paylı mülkiyetin sona ermesi!

Türk Medeni Kanununa göre, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğünün bulunmadığı sürece, paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebilme hakkına sahip. Peki paylı mülkiyet nasıl sona erer? Kanun kapsamında yer alan paylı mülkiyetin sona ermesi ile ilgili hükümler aşağıda sıralanıyor.


Paylı mülkiyetin sona ermesi 

a. Paylaşma istemi

Madde 698- Hukukî bir işlem gereğince veya paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebilir. 


Paylaşmayı isteme hakkı, hukukî bir işlemle en çok on yıllık süre ile sınırlandırılabilir. Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlıdır ve tapu kütüğüne şerh verilebilir.


Uygun olmayan zamanda paylaşma isteminde bulunulamaz.


b. Paylaşma biçimi

Madde 699- Paylaşma, malın aynen bölüşülmesi veya pazarlık ya da artırmayla satılarak bedelinin bölüşülmesi biçiminde...