18 / 05 / 2024

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi ve Dicle Nehri yatağı çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın tehlikeden korunması çağrısında bulunuldu.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nda gövde beton dökme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Musul Barajı'nın yıkılma tehlikesi bulunmuyor!

Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi, Musul Barajı'nın çökme tehlikesi bulunmadığını ve söz konusu barajın onarım işlerinin önümüzdeki 8 ay içerisinde biteceğini belirtti.

Musul Barajı’nın restorasyonu için imzalar atıldı!

İtalyan firması Trevi ile Irak hükümeti arasında Musul Barajı’nın restorasyonu için anlaşmaya varıldığı bildirildi. Açıklamada, Iraklı yetkililerin kararı doğrultusunda barajın sağlamlaştırılması işlemlerinin geliştirilebilecek

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor!

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi ve Dicle Nehri yatağı çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın tehlikeden korunması çağrısında bulunuldu.

Nevfel Hemadi: Musul Barajı acilen onarılmalı!

Hemadi: "Suyu tutan duvar güçlü bir zemin üzerinde inşa edilmemiş" "Bazı kapaklar hasarlı. Acilen onarılması lazım, aksi takdirde kaygan zeminin doldurulması ve onarılması mümkün değil. Süreç uzadıkça tehlike oranı da artacaktır"

Edirne'de baraj inşaatında göçük meydana geldi!

Göçük altında kalan 4 işçiden 1'i kurtarıldı, diğer işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Alınan bilgiye göre, Hamzadere Barajı kanal inşaatında beton dökme işlemi sırasında göçük meydana geldi. Bu alanda çalışan işçilerden 4'ü göçük altında kaldı.

Yusufeli Barajı’ının temeli atıldı!

Dünya’nın en büyük barajlarından biri olacak Artvin Yusufeli Barajı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı

Yusufeli Barajı'nın temeli bugün atıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli İlçesi'nden AK Parti Grup Toplantı Salonu'na yapılan canlı bağlantıyla, Yusufeli Barajı'nın temelini attı.

Yusufeli Barajı'nın temeli bugün atılıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve HES'in temeli bugün atılacak. Erdoğan Barajı, Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın üçüncü yüksek barajı olacak..

Adana Baraj Seddi'ndeki çalışmalar tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi, baraj seddinde asfalt çalışmalarını tamamladı, kent merkezini Çukurova Üniversitesi’ne bağlayan bu önemli hat trafiğe yeniden açıldı.

Adana Baraj Seddi'nde asfaltlama çalışmaları başladı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Çukurova Üniversitesi arasındaki en önemli ulaşım hatlarından biri olan Baraj Seddi'ni asfaltlıyor.

Asrın Projesi ilerliyor ! Alaköprü Barajı'nın yüzde 60'ı bitti!

Asrın Projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında çalışmaları süren Alaköprü Barajı'nın yüzde 60'ı, isale hattının ise 2 kilometrelik kısmı tamamlandı.

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor Haberi

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor

Yüz binlerce Iraklı'nın hayatının kurtarılması için en önemli işin barajdaki suyun boşaltılması olduğu vurgulanan açıklamada, "Eğer barajda çatlak meydana gelirse ve güvenli bölgelere nakledilmezlerse, Dicle Nehri boyunca yaşayan 500 bin ile 1,47 milyon insanın hayatının kurtarılması mümkün olmaz" ifadesine yer verildi. 


Irak hükümeti, dün Musul Barajı'nın çökme tehlikesine karşı Musul ve Salahaddin kenti sakinlerine daha yüksek bölgelere taşınmaları için uyarıda bulunmuştu. 


Başbakanlık Ofisinden yayımlanan açıklamada, "Musul halkının muhtemel su taşkınına karşı Dicle Nehri'nin en az 6 kilometre uzağına, Tikrit (Salahaddin kent merkezi) halkının da nehrin en az 5 kilometre uzağına taşınmasını öneriyoruz" denilmişti.


AA



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ABD'nln Bağdat Büyükelçiliği, çökme tehlikesi nedeniyle Musul Barajı'ndaki suyun boşaltılması uyarısında bulundu. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi...