12 / 05 / 2024

Musul mültecileri

Musul mültecileri

Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için yapılan hazırlıklar, istikrarın desteklenmesi, kurtarılan bölgelerde yeniden imar ve mülteciler konularının ele alındığı belirtildi.

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

İHH Musul'daki 3 okulu onarıyor!

İHH İnsani Yardım Vakfı Irak'ın Musul kentindeki 3 okulu onararak öğrencilerin hizmetine açacak...

Musul, yeniden imar için Türk müteahhitleri bekliyor!

Türkiye temasları kapsamında beraberindeki heyet ile beraber TMB'ye ziyaret gerçekleştiren Musul Valisi Necim el Cuburi, kentin acil ihtiyaçları için Türkiye’nin bir süre önce Irak’ın yeniden imar çabalarına destek için vermeyi taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredinin yarısına talip olduklarını açı

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Trump'ın New York'taki evinin geceliği 725 dolar!

ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta çocukluğunu geçirdiği ev, hafta sonu mültecileri ağırladı.Trump'ın New York'taki evinin geceliği 725 dolar.

Musul'da yıkılan evler yeniden inşa ediliyor!

Musul kent merkezinin batı yakasında yıkılan ve büyük zarar gören evler yeniden inşa ediliyor. Siviller, evlerini hükümetten yardım beklemeden kendi imkanlarıyla yeniden yapıyor.

Musul ve Kerkük'ün tapuları, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden çıktı!

Osmanlı döneminde Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan 77 bin 63 tapu kaydı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda saklanıyor. Arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul'un 87, Kerkük'ün de 96 tapu tahrir defteri bulunuyor.

Lindsay Lohan İstanbul'da gece kulübü açacak!

Sultanbeyli'de Suriyeli mültecileri ziyaret etmesi ile son zamanlarda adından söz ettiren 'sorunlu güzel' Lindsay Lohan mekan sahibi oldu. Atina'da bir gece kulübü açan Lohan planları arasında İstanbul da olduğunu söyledi.

Musul yeniden imar edilecek!

Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için yapılan hazırlıklar, istikrarın desteklenmesi, kurtarılan bölgelerde yeniden imar ve mülteciler konularının ele alındığı belirtildi.

Musul Barajı'nın yıkılma tehlikesi bulunmuyor!

Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi, Musul Barajı'nın çökme tehlikesi bulunmadığını ve söz konusu barajın onarım işlerinin önümüzdeki 8 ay içerisinde biteceğini belirtti.

Fikirtepe'ye 50 bin yeni konut geliyor!

Fikirtepe'ye 50 bin yeni konut geliyor. İmzaları, kiraları, imar planları, ruhsatları, çantacıları mültecileri, inatçılarıyla dönüşümün yılan hikayesine döndüğü Anadolu Yakası'nda yer alan Fikirtepe'de mutlu sona yaklaşılıyor...

Musul mültecileri Haberi

Musul mültecileri

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken'i Erbil'de kabul etti.


Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Masum'un Blinken'i kabulünde, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için yapılan hazırlıklar, istikrarın desteklenmesi, kurtarılan bölgelerde yeniden imar ve mülteciler konularının ele alındığı belirtildi.


Açıklamada, Musul operasyonu esnasında uluslararası çabaların artırılması ve tarafların gelecek operasyonun hazırlıklarını desteklemesi gerektiğini vurgulayan Masum'un, yerel ve uluslararası imkanların sığınmacıları karşılamak için seferber edilmesinin önemine dikkati çektiği aktarıldı.


Görüşmede, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, yeni Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, ABD'nin Irak'taki Askeri Kuvvetleri Komutanı General Stephen Townsend de hazır bulundu.


Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşen Tony Blinken, Bağdat temaslarının ardından Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile...