07 / 07 / 2024

Müteahhide kıyak vatandaşa yeni vergi

Müteahhide kıyak vatandaşa yeni vergi

İktidar, seçimlere sayılı günler kala Meclis’e yeni bir torba yasa teklifi daha sundu. Teklifte müteahhitlere büyük avantajlar sağlanırken, vatandaşa yeni vergi ve harç masrafları öngörüldü.

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Arsa ve evden sonra şimdi de Hollywood yakınındaki köy satışa çıkarıldı!

Hollywood'a yakın bir konumda yer alan ve 28 binadan oluşan gizemli köy satışa çıkarıldı. Köyün 213 milyon TL karşılığında satışa çıkarıldığı belirtilirken, emlakçılar kimliği açıklanmayan ünlü bir film yapımcısının da söz konusu köyle ilgilendiğini söyledi.

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Bayramda ulaşım ücretsiz olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

Genel Müdür Ali Kurt'tan vatandaşa 5 maddelik KİPTAŞ raporu!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya hesabından yaptıkları çalışmalarla ilgili ''ilk'' vurgusu yaparak 5 maddelik KİPTAŞ raporunu açıkladı. İşte o rapor...

'Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla vatandaşa kendi evleri satılacak' iddiası! ŞPO'dan flaş açıklama!

ŞPO İstanbul Şube Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu, yeni kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Giritlioğlu, eni kentsel dönüşüm yasasıyla vatandaşa kendi evlerinin satılacağını söyledi. İşte o açıklamalar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

KARDEMİR tam 600 işçi alacak! Karabük Kardemir işçi alımı ne zaman? Hemen bu Ağustos 2023 müjdesine bakın!

KARDEMİR tam 600 işçi alacak... Karabük Kardemir işçi alımı ne zaman? Hemen bu Ağustos 2023 müjdesine bakın...

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

EYT ile emeklilik hayallerine kavuşacak vatandaşlar sevincini yaşarken, Emekli olmak için eksik prim günlerini tamamlamak için çabalayan vatandaşa devletten sevindiren destek haberi geldi. İşte eksik prim ödemeleri hususunda merak edilen tüm ayrıntılar.

İslam Memiş'ten yatırımcılara sır gibi açıklama! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek! Bakmayan çok pişman olacak

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiiş yatırımcılara sır gibi açıklamada bulundu.Yatırımcılara bu sene en çok hangi yatırım aracının kazanacağını açıkladı. Buna yatırım yapan köşeyi dönecek! Bakmayan çok pişman olacak!

İslam Memiş getirisi yüksek olacak yatırım aracını resmen açıkladı! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, getirisi yüksel olacak yatırım aracını resmen açıkladı.Buna yatırım yapan köşeyi dönecek.

Müteahhide kıyak vatandaşa yeni vergi Haberi

Müteahhide kıyak vatandaşa yeni vergi


Yaklaşan seçimler öncesinde dün Meclis’e yeni bir torba kanun teklif sunuldu. AKP milletvekillerinin hazırladığı 33 maddelik yasa teklifinde ilginç detaylar bulunuyor. Daha önce Meclis’e sunulan veya Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı çeyiz sandığı, çocuk başına para gibi düzenlemelerin de olduğu AKP’nin teklifinde müteahhitleri rahatlatacak önemli düzenlemelere de yer verildi. Teklife göre tüketicinin devir veya teslim tarihine kadar sözleşmeden dönme hakkı bulunduğu ancak satıcının satış veya satış vaadi nedeniyle oluşan Vergi, harç veya benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraf ile taşınmazın teslimine 6 ay ve daha uzun kaldığı durumda sözleşme bedelinin yüzde 2’sine kadar; daha az süre kaldığında ise yüzde 4’üne kadar tazminat ödenmesini isteyebilecek.


VERGİ VE HARÇ MASRAFLARI DA VATANDAŞTAN ALINACAK


Örneğin, 400 bin liralık bir konut satış sözleşmesinde vatandaş, konutun teslimine 6 ay...