02 / 05 / 2024

müteahhidin sorumluluğu ne zaman başlar

müteahhidin sorumluluğu ne zaman başlar

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumlulul süresi ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhitin sorumluluğu kaç yıldır? Müteahhidin sorumluluğu ne zaman başlar?

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Gümüşün gram fiyatı ne kadar? 1 Temmuz 2023 gümüş alış satış fiyatı

1 Temmuz 2023 Cumartesi günü gümüşün fiyatı ne kadar oldu? Gümüşün gram fiyatı ne kadar? İşte 1 Temmuz 2023 gümüş alış satış fiyatı...

Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Tarımsal destekler ne zaman yatacak? Mazot gübre destek ödemesinde son dakika! 

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere verilen mazot gübre desteğindeki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki mazot gübre desteği hesaplara yattı mı? Tarımsal destekler ne zaman yatacak?

Asgari ücrete zam yapılacak mı ? Ara zammın ne kadar olacak

Ülkemizde oluşan düşük alım gücü ekonomik hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşların beklediği ara zam hakkında açıklama geldi. Mayıs ayında asgari ücrete zam yapılacak mı ? Ara zammın ne kadar olacağı ve diğer ayrıntılar haberimizde.

Memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman? Bir bir açıklandı! 

Memura zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili son açıklamalar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Peki memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman?

Benzin, motorin ve LPG'de yeni indirim var mı? İl il fiyatlar ne kadar? BP, Opet,  Total, PO 18 Nisan 2023 fiyat listesi

Sürücüler benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki benzin, motorin ve LPG'de yeni indirim var mı? İl il fiyatlar ne kadar? BP, Opet, Shell, Total, PO 18 Nisan 2023 fiyat listesi...

İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı! Yer yerinden oynadı! Gümüş yatırımcıları koşun!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı! Yer yerinden oynadı! Gümüş yatırımcıları koşun!

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

TOKİ sosyal konut kura tarihleri açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ 2023 kura takviminde son dakika!

TOKİ sosyal konut kura tarihleri açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ 2023 kura takviminde son dakika...

TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

TOKİ İlk Evim kura tarihleri merak ediliyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı! 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edildi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, bunlardan 1'i tutuklanmış, 113'ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir." şeklinde konuştu.

Hurda fiyatlarına bugün zam mı geldi? Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda kaç lira? 8 Şubat fiyat listesi

Bugün bakır fiyatları yükselişe geçti. Bakırın yükselmesi ile gözler bakır hurda fiyatlarına çevrildi. Peki Hurda fiyatlarına bugün zam mı geldi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda kaç lira? 8 Şubat 2023 fiyat listesi...

müteahhidin sorumluluğu ne zaman başlar Haberi

müteahhidin sorumluluğu ne zaman başlar

Müteahhitin sorumluluğu kaç yıldır?

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumlulul süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor.


Söz konusu kanun gereğince, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.


Ayıp sebebiyle sorumluluk

a. Ayıbın belirlenmesi

MADDE 474- İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.


Taraflardan her biri, giderini karşılayarak, eserin bilirkişi tarafından gözden geçirilmesini ve sonucun bir raporla belirlenmesini isteyebilir.


b. İşsahibinin seçimlik hakları

MADDE 475- Eserdeki ayıp sebebiyle yüklenicinin sorumlu olduğu hâllerde işsahibi, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:


1. Eser işsahibinin kullanamayacağı veya hakkaniyet gereği kabule zorlanamayacağı ölçüde ayıplı ya da sözleşme hükümlerine aynı ölçüde aykırı olursa sözleşmeden dönme.


2. Eseri alıkoyup...