01 / 05 / 2024

müteahhit görevleri nelerdir

müteahhit görevleri nelerdir

Müteahhitlik belgesi için gerekli evrakların başında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T.A.U. Genel Müdürlüğü Müteahhitlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı' na arz dilekçesinin ibrazı yer alıyor...

Geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınır?

Yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir defaya ve tek bir yapıya mahsus olmak üzere, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası verilir. Peki bahsedilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınır?...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Tuğrul Fadıllıoğlu kimdir? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Tuğrul Fadıllıoğlu nerede okudu? Arçelik'te hangi görevleri yürüttü? Hangi şirketlerin üst düzey yöneticiliğini yaptı? İşte Tuğrul Fadıllıoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Müteahhit Ali Ağaoğlu’nun borsa keyfi! Şirketinin değeri 13 gün art arda tavan yaparak 22 milyara yaklaştı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun geçtiğimiz 2 hafta önce halka arz edilen şirketinin hisseleri 13 gün peş peşe tavan yaparak piyasa değerini 21.6 milyar liraya çıkardı.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

müteahhit görevleri nelerdir Haberi

müteahhit görevleri nelerdir

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar!


İlk kez müteahhitlik belgesi alacak şahıslar için gereken evrakları şöyle sıralayabiliriz:

1 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T.A.U. Genel Müdürlüğü Müteahhitlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığına arz dilekçesi.

2 - Nüfus cüzdanı fotokopisi (Noterden Tasdikli).

3 - Öğrenim belgesi. (1990 öncesi mezun olanlardan diploma ve noter tasdikli fotokopisi)

4 - Ticaret odası belgesi. (Kendi adına karne alacak olanlardan)

5 - Meslek odası kayıt belgesi.

6 - İmza sirküleri.

7 - İki adet vesikalık fotoğraf. (ön cepheden çekilmiş)

8 - Bitirilmiş işler varsa (C) bölümündeki maddeler.


Mevcut belgesi olan ve bunu yenilemek isteyen şahısların aşağıdaki belgeleri ibraz etmesi zorunludur:

1 - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı T.A.U. Genel Müdürlüğü Müteahhitlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığına yazılmış arz dilekçesi.

2 - Karne aslı kaybedilmiş ise gazete ilanı zayii taahhütnamesi. (örneğine uygun olarak elle...