02 / 05 / 2024

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemizdeki kapalı araç otoparkı yetersiz. İnşaat şirketi satış esnasında otopark yeri göstermiş. Yerler tapuya kaydedilmemiş. Otopark yeri tahsisi inşaat firmasının yönetim planına göre hâlâ geçerli midir?' sorusunu cevapladı.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Afet bölgesinde 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi tutuklu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem soruşturmaları çerçevesinde tutuklananlardan 118'inin müteahhit, 192'sinin yapı sorumlusu, 23'ünün de yapı sahibi olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere yapılan tarımsal ödemeler hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan tarımsal ödemeler konusunda yapılan araştırmaların devam ettiğini duyurdu. Çiftçilerin heyecanla beklediği bu ödemeler nihayet hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ödemelerle ilgili detayları açıkladı. İşte destek ödemeleriyle ilgili merak ed

Tersane işçilerine tam 21 bin ödeme yapılacak! Halk Bankası tarafından yapılan ödemenin şartları neler?

Gölcük Tersane Komutanlığı bünyesinde çalışan 3 bin 800 işçi için sevindirici bir haber geldi. Halkbank ile yapılan anlaşma sonucunda, çalışanlar 21 bin TL ödeme almaya hak kazandı. Ayrıca, çalışanlar için bazı haklar da sağlandı. Ücretsiz fast ve havale işlemleri gibi olanaklar sunulacak.

Asgari ücretten sonra yapılan zamlar enflasyonla uçtu! 

TÜİK ve ENAG aracılığı ile yapılan açıklamada 2023 için yapıla asgari ücret zammı, yükselen enflasyonla paralel olarak daha ceplere girmeden eridi. 

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Bir ilimize resmen talih kuşu kondu! Yapılan yatırımın miktarı tam 2 milyar 826 milyon lira

Bir ilimize resmen tarlih kuşu kondu. İlimize yapılan yatırım miktarı toplamda 2 milyar 826 milyon lira oldu. İşte haberle ilgili tüm detaylar...

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi Haberi

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemizdeki kapalı araç otoparkı yetersiz. İnşaat şirketi satış esnasında dairelere otopark yeri göstermiş. Ancak yerler tapuya kaydedilmemiş. Sadece yönetim planında ‘proje satış anında belirtilmek kaydıyla her bağımsız bölüme açık ya da kapalı otopark tahsis edilecektir’ ifadesi yer alıyor. Dairelere de otopark yeri verilmiş ama kime ne verildiği belli değil. Otopark yeri tahsisi inşaat firmasının yönetim planına göre hâlâ geçerli midir?' sorusunu cevapladı.

Sitemizdeki kapalı araç otoparkı yetersiz. İnşaat şirketi satış esnasında dairelere otopark yeri göstermiş. Ancak yerler tapuya kaydedilmemiş. Sadece yönetim planında ‘proje satış anında belirtilmek kaydıyla her bağımsız bölüme açık ya da kapalı otopark tahsis edilecektir’ ifadesi yer alıyor. Dairelere de otopark yeri verilmiş ama kime ne verildiği belli değil. Otopark yeri tahsisi inşaat firmasının...