23 / 11 / 2024
fuzul

müteahhit iskan almıyor ne yapmak lazım

müteahhit iskan almıyor ne yapmak lazım

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

Bina tamamlama sigortasıyla müteahhit firma iflas etse bile evinizi sigorta şirketiniz tamamlıyor!

Geçtiğimiz Haziran ayında kapsamı genişletilmiş olan bina tamamlama sigortası sayesinde müteahhit firma iflas etse bile konutunuzu sigorta şirketiniz tamamlıyor. Üstelik bunun dışında kira yardımı da yapılıyor…

Müteahhit kaçtı dönemi bitiyor! Bina tamamlama sigortasında yeni süreç başlıyor!

Yeni düzenleme ile ‘müteahhit kaçtı' döneminin bittiğine dikkat çeken Akçam, “Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte diğer tüm inşaat projeleri de bina tamamlama sigortası kapsamına alındı. Artık kimsenin evi yarım kalmayacak” dedi.

İskan yüzünden anlaşamayan arsa sahibi emekli polis ile müteahhit tartıştı: Müteahhit hayatını kaybetti! 

Ankara'da arsa sahibi emekli polis ile müteahhit arasında iskan yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

müteahhit iskan almıyor ne yapmak lazım Haberi

müteahhit iskan almıyor ne yapmak lazım

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Yapıya bu belgeyi almak için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı kabul edilemiyor.


Kendi edimini yerine getirmeyen taraf, karşı taraftan edimini yerine getirmesini isteyemiyor. Bu hususta iskan almayan müteahhite karşı Sulh Hukuk Mahkemesinde yasal süreç başlatılabiliyor.


Konu ile ilgili yargıtay kararı örneği aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSAADESİNİN ALINMAMIŞ OLMASI 

YÜKLENİCİNİN SORUMLULUĞU


Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak...