28 / 08 / 2024

Müteahhit kaç daire verir

Müteahhit kaç daire verir

Arsa sahipleri, boş arsasına bina yapılması veya var olan bir binanın yeniden yapılması için müteahhit ile arsa sahipleri kat karşılığı inşaat sözleşmeleri yapabiliyor. Peki bu tür anlaşmalarda müteahhit kaç daire verir?

Müteahhit kaçtı dönemi bitiyor! Bina tamamlama sigortasında yeni süreç başlıyor!

Yeni düzenleme ile ‘müteahhit kaçtı' döneminin bittiğine dikkat çeken Akçam, “Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte diğer tüm inşaat projeleri de bina tamamlama sigortası kapsamına alındı. Artık kimsenin evi yarım kalmayacak” dedi.

DKY Kartal projesi nerede? DKY Kartal projesinde kaç daire var?

DKY inşaat tarafından inşa edilen DKY Kartal projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, DKY Kartal projesi nerede? DKY Kartal projesinde kaç daire var? İşte detaylar...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Müteahhit, ev sahibi olmak isteyen akrabasını dolandırdı! 

Ankara'da ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş akrabası olan müteahhit tarafından dolandırıldı. Ayrıca müteahhit, ev almak isteyen başka vatandaşları da dolandırdı.

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Şanlıurfa'da müteahhit öldürüldü!

Şanlıurfalı müteahhit Fatih Çiftçi, öldürüldü. 29 yaşındaki Çiftçi'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

Aydın'daki kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı!

Aydın'da birçok inşaat projesine imza atan ve tamamlamadan onlarca projeyi yarım bırakıp ortadan kaybolan müteahhit Yalova'daki bir termal otelde yakalandı.

Müteahhit kaç daire verir Haberi

Müteahhit kaç daire verir

Müteahhit kaç daire verir?

Arsa sahipleri, boş arsasına bina yapılması veya var olan bir binanın yeniden yapılması için müteahhit veya inşaat şirketleri ile arsa sahipleri kat karşılığı inşaat sözleşmeleri yapabiliyor.


Yapılan söz konusu kat karşılığı inşaat sözleşmeleri; arsa sahibinin kendisine devredeceği belirli arsa payı veya daireye karşılık, müteahhidin kendi malzemesiyle arsa üzerine bağımsız bölümler inşa ederek, bir bina meydana getirmeyi taahhüt ettiği sözleşmeler olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, müteahhit arsa daire hesabı nasıl yapılır? Müteahhit arsa sahibine kaç daire verir?


Müteahhit hesabı kapsamında arsa sahibine kaç daire verileceği hususu imar durumuna bağlıdır. Çok satan bir bölgede ve arsanın yeri iyi ve rayiç bedeli yüksek ise arsa sahibinin payına düşen oran artar.


Buna karşın; gelişime açık alanda üretim yapılıyor ise müteahhit risk aldığını düşündüğü için daire...