28 / 04 / 2024

müteahhit ölürse

müteahhit ölürse

İnşaat sözleşmesinin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, inşaattan sürecinde müteahhit ölürse ne olur?

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "3-5 müteahhit para kazanacak diye İstanbul ve Türkiye yaşanılmaz hale gelmemeli" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik o analizi...

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Konut yapma vaadiyle 1049 kişiyi dolandıran müteahhit yakalandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 1049 kişiyi konut yapacağını söyleyerek paralarını alan 691 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla müteahhit Mustafa Mallı yakalandı.

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

Müteahhit kavgasının kurbanı site sakinleri oldu!

Fikirtepe’deki konut projesinde iki müteahhit anlaşmazlığa düşünce olan site sakinlerine oldu. İskânsız sitede şantiye elektriği kullanılınca fatura krizi yaşıyor. Daire içi elektriğine 180 TL ödenirken, ortak alan elektriği için 275 TL talep ediliyor. 

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Müteahhit Orhan Kandemir 65 mülkünü Darüşşafaka’ya bağışladı!

81 yaşındaki müteahhit Orhan Kandemir, 4 yıl önce tüm mal varlığını vefatının ardından geçerli olmak üzere Darüşşafaka’ya bağışladı.

Nevşehir'de müteahhit firma 300 kişiyi dolandırdı!

Nevşehir'de bir grup vatandaş müteahhit firma tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

müteahhit ölürse Haberi

müteahhit ölürse

Müteahhit ölürse ne olur?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimselere deniyor. Müteahhitler yapacakları inşaat için öncelikle arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor.


Müteahhitlerin bir arsa üzerinde inşaat yapabilmeleri için yetki Belgesi almaları gerekiyor. Müteahhitlerin bu belgeye verilecek olan numarayı yapımla ilgili her türlü işlerinde kullanmaları zorunluluğu bulunuyor.


Sözleşmenin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. 


Müteahhidin borcu inşaatı ayıpsız, arsa sahibi ile Müteahhit arasındaki sözleşmeye ve yasal düzenlemelere uygun teslim etmek oluyor. Peki, inşaat sözleşmesi imzalandıktan sonra müteahhit ölürse ne olur?


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhidin ölümü halinde ne olacağı Borçlar Kanunu kapsamında madde 486'da açıklanıyor.


Madde 486:

Yüklenicinin ölümü veya yeteneğini...