03 / 05 / 2024

müteahhit satış sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler

müteahhit satış sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler

Müteahhit ile alıcı arasında imzalanan sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Satış vaadi sözleşmeleri, ön sözleşme sayıldığı için geçerli sayılmıyor. Peki, müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yok. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Destek Personeli alacak. İşte detaylar…

Gümüşhane Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! Bu ilanları kaçırmayın!

Gümüşhane Üniversitesi sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Bu ilanları kaçırmayın!

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Sözleşmeliye kadro müjdesi! 2023 Sözleşmeli memur, sağlık personeli, öğretmen, din görevlisi ne zaman kadroya alınacak?

Milyonlarca sözleşmeli çalışan kadro müjdesini bekliyor. Peki, Sözleşmeliye kadro müjdesi! 2023 Sözleşmeli memur, sağlık personeli, öğretmen, din görevlisi ne zaman kadroya alınacak? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi!

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi geldi. Buna göre, yapılmayan iş miktarı için süre uzatımı ve fiyat farkı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından düzenlemeler gerçekleştirilebilecek. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini kaleme aldı.

Ev alan vatandaşlara tapu devri oyunu!

Edirne'de bir müteahhit satış sözleşmesi ile satışını yaptığı dairenin tapusunu başka müteahhide devretti. Dairelerin başka vatandaşlara satılmasıyla vatandaşlar mağdur oldu.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat karşılığı inşaat yapım sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. 

müteahhit satış sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler Haberi

müteahhit satış sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler

Müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler!


Müteahhit ile alıcı arasında imzalanan sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Satış vaadi sözleşmesi, alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek konusunda tapu sicil memuru karşısında tarafların vaat ve taahhüt beyanlarını kapsayan ve noterlerce düzenlenen sözleşme satış vaadi sözleşmesi olarak biliniyor. 


İleride yapılacak olan asıl satışın yapılmasına dair ön sözleşme diye tanımlamak mümkün oluyor. "Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi" düzenlemeye noterler yetki oluyor.  Noterlerce düzenlenen satış vaadi sözleşmesi geçerlilik kazanıyor. Bu sözleşmenin tapuya şerh edilmesi şart oluyor. 


Ancak alıcı satış vaadi sözleşmesine dayanarak tek taraflı olarak asıl satışın yapılmasını isteyemiyor. Satıcının da bu işleme katılması gerekir aksi halde alıcı mahkeme yoluyla adına tescil isteyebiliyor. 

Tapuya...