07 / 05 / 2024

müteahhit sorumluluğu

müteahhit sorumluluğu

Müteahhit ile anlaşarak kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Müteahhit eksik veya yanlış inşaatta bulunabiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde müteahhite karşı dava açılabiliyor. Peki, müteahhit apartmandan kaç yıl sorumludur?

Müteahhit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhit belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

İzmir'de müteahhit operasyonu!

İzmir'de saat 14.58'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu arada deprem sonrasında flaş gelişme yaşandı. İzmir'deki depremde yıkılan binaların müteahhit ve fenni mesullerin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 9'u gözaltına alındı.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Ayıplı konutta müteahhitin sorumluluğu nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müteahhitten bir daire satın almıştım. Oda kapıları deforme olmaya başladı. Müteahhit bir yılı aşkın zaman geçtiği için bu onarımı yapmayacağını söyledi. Müteahhit gerçekten bu sorumluluktan kurtulur mu?' sorusunu yanıtladı

Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu!

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun "Toplu yapıya geçmeyen site yöneticisinin sorumluluğu için hangi hükümlere bakmam lazım? Yani toplu yapıya geçmemiş ancak kat mülkiyeti kanununa göre siteyi yöneten site yöneticisinin sorumluluğunu öğrenmek istiyorum." sorusunu yanıtladı...

Antalyalı müteahhit Fatih Mehmet Şirazi'ye silahlı saldırı!

Antalya'da müteahhit Fatih Mehmet Şirazi sokakta yürürken T.Ö.'nün silahlı saldırısına uğradı. Şirazi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

4 maddede satın alınan konutta müteahhidin sorumluluğu!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "satın alınan konutta müteahhidin sorumluluğu" konusunu kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un o yazısı...

Konya'da arsa dehşeti! Müteahhit Ali Akyol vuruldu!

Konya'da inşaat firmasına ateş açan müteahhit Ali Akyol'u (57) tabancayla sol kolundan vuran saldırgan daha sonra intihara kalkıştı.

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Ağrı'da müteahhit öldürüldü!

Ağrı'da 63 yaşındaki müteahhit Cemal Altıntaş, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay bugün saat 07.00'de gerçekleşti.

Antalyalı Müteahhit Mustafa Serttürk'e silahlı saldırı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi'nde, müteahhit olarak çalışan Mustafa Serttürk, 07 SH 024 plakalı otomobilinden apartmanın önünde indiği sırada, üzerlerinde uzun namlulu silah bulunan iki kişinin saldırısına uğradı.

Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

müteahhit sorumluluğu Haberi

müteahhit sorumluluğu

Müteahhit apartmandan kaç yıl sorumludur?

Mülk sahipleri müteahhit ile anlaşarak kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Bu sözleşmede yapıda kat karşılığında müteahhitin yapacağı yapının özelliklerine ve iş sürecine ilişkin esaslara yer veriliyor.


Müteahhitin inşa ettiği yapılarda kimi zaman sözleşmeye aykırı durumlar tespit edilebiliyor. Müteahhit eksik veya yanlış inşaatta bulunabiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde müteahhite karşı dava açılabiliyor. Peki, müteahhit apartmandan kaç yıl sorumludur?


Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.


Ayıp sebebiyle sorumluluk

a. Ayıbın belirlenmesi

MADDE 474- İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.


Taraflardan...