29 / 04 / 2024

Müteahhit sözleşmesi feshi nasıl olur

Müteahhit sözleşmesi feshi nasıl olur

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde müteahhit ve alıcı arasında imzalanan sözleşmeye müteahhit sözleşmesi deniyor. Taraflar arasında anlaşmazlık yaşanması halinde müteahhit sözleşmesi nasıl feshedilir?

Müteahhit sözleşmesi feshi!

Müteahhit ile alıcı arasında imzalanan satış vaadi sözleşmesi ön sözleşme niteliği taşıyor. Sözleşme, tarafların istemiyle tapuya şerh edilebiliyor. Peki, müteahhit sözleşmesi feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit sözleşmesi feshi nasıl olur Haberi

Müteahhit sözleşmesi feshi nasıl olur

Müteahhit sözleşmesi nasıl fesh edilir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde müteahhit ve alıcı arasında noterede hazırlanarak imzalanan sözleşmeye müteahhit sözleşmesi başka bir deyişle satış vaadi sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuya şerh edilebiliyor.


Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi kesin bir satış hükmü taşımadığından, tapu sicil müdürlüklerinde değil noterde yapılması önem teşkil ediyor. Ancak sözleşmenin tapu sicile şerhi mümkün olabiliyor.


Taraflar arasında imzalanan bu sözleşme, alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek konusunda tapu sicil memuru karşısında tarafların vaat ve taahhüt beyanlarını içeriyor. 


Peki, taraflar arasında olası bir anlaşmazlık yaşandığında sözleşmenin feshi nasıl olur? Müteahhit sözleşmesi nasıl feshedilir?


Borçlar Kanunu’nun 106’nci maddesine göre taraflardan birinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde diğer tarafın fesih ihbarı...