02 / 05 / 2024

Müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler

Müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler

Ön satış sözleşmesi olan satış vaadi sözleşmesi; bir gayrimenkulün alım satımında tarafların bir araya gelerek noterde düzenlenerek yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?

Müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler!

Müteahhit ile alıcı arasında imzalanan sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Satış vaadi sözleşmeleri, ön sözleşme sayıldığı için geçerli sayılmıyor. Peki, müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesinde 5 yılı gözden kaçırmayın! Mahkemeye gideceklere uyarı!

Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar ve kira yükselişi tartışmaları son dönemde sık sık gündeme geliyor. Bu süreçte kiracıların 5 seneyi doldurup doldurmadığı kritik öneme sahip. İşte kira sözleşmesindeki 5 sene detayı...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

BES'te 20 gün detayı! Sözleşmeye dikkat

Bireysel Emeklilik Sistemi'ni, iş hayatında birikim yapmak isteyenler tercih ediyor. Caymadaki farklılıklar nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanıyor. Uzmanlar, sözleşmedeki maddelere dikkat edilmesi konusunda uyarı yaptı. İşte tüm detaylar...

KPSS'den 60 puan alanlar hemen baksın! 539 sözleşmeli personel alımı başladı! En az lise mezunu! Fırsatı kaçırmayın

Milyonlarca kişi son dakika memur alımı ve sözleşmeli personel alımı ilanlarını araştırıyor. KPSS'den 60 puan alanlar hemen baksın! 539 sözleşmeli personel alımı başladı! En az lise mezunu! Fırsatı kaçırmayın.

Bakan Bilgin cuma gününü işaret etti! Toplu iş sözleşmesinde çözüm noktasına gelindi!

Gündemde sık sık yerini alan toplu iş sözleşmesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den açıklama geldi. İşçi maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, detaylar netleşti.

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Sözleşmeli er olmak isteyenlere müjde! Sözleşmeli er alımları başladı!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli er kadrosuna personel alımının gerçekleşeceği belirtildi ve adaylardan istenen şartlar bu duyuruda yer aldı. İşte o duyurunun detayları…

Kira sözleşmesinde aman dikkat! Bu maddeler mutlaka olmalı! İşte detaylar!

Kira sözleşmelerinde olmaza olmaz hususlar vardır. İşte kiracıların bilmesi gereken bazı detaylar!

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Müteahhit sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?

Ön satış sözleşmesi olan satış vaadi sözleşmesi; bir gayrimenkulün alım satımında tarafların bir araya gelerek noterde düzenlenerek yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Satış Vaadi Sözleşmesi ile beraber bir kişi bir taşınmazı satın almışsa ve şerh konmuşsa, satış vaadi şerhi satın alan kişiye de karşı öne sürülüyor ve taşınmaz o kişiden de alınabiliyor. 


Satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi gerekiyor. Şerh beş sene devam edebiliyor.  Beş sene geçtikten sonra hükmü kalmıyor ve resen telkin edebiliyor. 


Satış vaadi sözleşmesinde şerh işlemi tarafların birinin istemesiyle geçerli olabiliyor. Bir taşınmaz üzerinde satış vaadi şerhi olması, o taşınmazın satışına,üzerinde ipotek yapılmasına, ayni ve şahsi hak tesisine engel olmuyor. Ancak yeni hak sahibi satış vaadini kabul etmekle,vaadin borçlusu durumuna geçiyor.


Taşınmaz satış vaadi...