24 / 07 / 2024

müteahhit ve arsa sahipleri

müteahhit ve arsa sahipleri

İstanbul'un Maltepe ilçesinde müteahhit ve toprak sahipleri arasında çıkan kavgada hareketli dakikalar yaşandı. Kavgada, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı.

Tapusuz 2B arazisi nedir? Yatırım potansiyeli ve riskleri neler?

Arsa ve araziye olan ilgi artarken, Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, tapusuz 2B arazisinin yatırım potansiyeli ve riskleri hakkında merak edilenleri anlattı.

Evini dönüştüreceklere kritik uyarılar: Bunlara dikkat edin! Doğru müteahhit nasıl bulunur?

Dönüşüm için kolları sıvayan konut sahiplerinin en büyük endişesi güvenecekleri müteahhit bulabilmek. İNDER Başkanı Keçeli, “Müteahhidin geçmişine ve finansal durumuna iyi bakın” diye konuştu. İşte doğru müteahhit ile ilgili detaylar...

İskan yüzünden anlaşamayan arsa sahibi emekli polis ile müteahhit tartıştı: Müteahhit hayatını kaybetti! 

Ankara'da arsa sahibi emekli polis ile müteahhit arasında iskan yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı başladı! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı yapacağını duyurdu. Buna göre 48 şehirde 1.140 arsayı ödeme kolaylıkları ile satışa sunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, başvuruların başladığını açıkladı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hangi illerde arsa satışı yapacak ve şartlar neler?

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

İl Özel İdare başkentte yurt ve arsa satacak!

Çorum İl Özel İdaresi başkent Ankara'da yurt ve arsa satacak. Söz konusu ihale 15 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

müteahhit ve arsa sahipleri Haberi

müteahhit ve arsa sahipleri

İstanbul Maltepe ilçesinde müteahhit ve toprak sahipleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada, 2 kişi hafif şekilde yaralandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, olay saat 10.00 sıralarında Fındıklı Mahallesi İpek Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, müteahhit ile toprak sahipleri arasında anlaşmazlık çıktı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda müteahhit yaptığı binaya ateş etmeye başladı. Binadan camlar kırılırken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Kavgaya müteahhitin ailesi de karışınca kavga daha büyüdü.

Küreklerin de kullanıldığı kavgayı polis biber gazı sıkarak önlemeye çalıştı.

Takviye polis ekiplerin gelmesiyle kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı.

Kavga sonucunda 2 kişi darp sonucu hafif şekilde yaralandı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.