29 / 04 / 2024

Müteahhite dava açmak

Müteahhite dava açmak

Müteahhit ile yapılan sözleme gereğince tarafların karşılıklı olarak bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Müteahhitin sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. Peki, müteahhite dava açma süresi ne kadardır?

Müteahhite nasıl dava açılır?

Arsasını müteahhite veren arsa sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. Sorun yaşayan arsa sahipleri nasıl dava açar? Müteahhite nasıl dava açılır? İşte müteahhit davaları..

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Adana'da depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi ve mühendisine dava!

Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklanan müteahhit Murat Helete ile tutuksuz teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet G. hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

O belediye en az ilkokul mezunu personel alımı yapacağını açıkladı! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Binlerce kişi belediyelerin personel alımı ilanlarını yakından takip ediyor. Belediye personeli olarak çalışmak isteyenler için o belediye  en az ilkokul mezunu personel alımı yapacağını açıkladı. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Kiracılar ev sahibiniz dava açabilir! Bu şartı çoğu kiracı bilmiyor! Bunu kulak arkası yapmayın!

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır ve bu haklar yasalar ile korunur. Ev sahibi bazı durumlarda kiracının tahliyesini isteyebilir ve dava açabilir. İşte detaylar!

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhite verilerek tekrar inşa edilecek olan binalar için yaşanabilecek anlaşmazlıkları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Müteahhite dava açmak Haberi

Müteahhite dava açmak

Müteahhite dava açma süresi!

Bir arsanız olduğunu ve müteahhit ile anlaşma yaparak üzerine bina inşa ettiğinizi düşünelim. Müteahhit ile yapılan sözleme gereğince tarafların karşılıklı olarak bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


İnşaat çalışmalarını ruhsatına uygun bitirmek ve akabinde iskan iznini almak müteahhitin görevinde oluyor. Ancak kimi müteahhitler bu ve bunun gibi bazı sorumluluklarını yerine getirmeyebiliyor.


Bu durumda, arsa sahibi müteahhite karşı dava açabiliyor. Peki, müteahhite dava açma süresi ne kadardır? Müteahhite dava açma süresi ne zaman biter?


Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.


Ayıp sebebiyle sorumluluk

a. Ayıbın belirlenmesi

MADDE 474- İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.


Taraflardan her biri, giderini karşılayarak, eserin...