29 / 04 / 2024

Müteahhite dava

Müteahhite dava

Yapıyı inşa eden müteahhitler, yapıya iskan almaktan da sorumlu oluyor. Arsasını müteahhite veren mal sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. Peki, iskan almayan müteahhite dava açılır mı?

Müteahhite nasıl dava açılır?

Arsasını müteahhite veren arsa sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. Sorun yaşayan arsa sahipleri nasıl dava açar? Müteahhite nasıl dava açılır? İşte müteahhit davaları..

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Adana'da depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi ve mühendisine dava!

Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklanan müteahhit Murat Helete ile tutuksuz teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet G. hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da depremde yıkılan binanın müteahhidi mühendisine dava!

İhsan Bayram Apartmanı'nın C Blok'unun yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmış olan inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında 22 sene 6'şar aya kadar hapis istemiyle bir iddianame hazırlandı.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Evini müteahhite vereceklere şok! Noter ve tapuda bunlara dikkat!

Alzheimer hastası olan gayrimenkul sahipleri için noter ve tapu işlemleri nasıl yürütülür? Alzheimer hastası kişiler kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapabilir mi? İşte ayrıntılar...

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde arsasını müteahhite veren kişilerin karşılaştığı minimum parsel alanı sorununu kaleme aldı.

Bakan Nebati'den ucuz ve indirimli konut formülü: TOKİ'nin olmadığı yere böyle girilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerel yönetimlerin destek vermesi halinde özellikle İstanbul'daki konut ihtiyacını bu yıl içinde karşılayacaklarını belirtti. Nebati, TOKİ'nin giremediği yerlerdeki küçük müteahhite destek verileceğini açıkladı.

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhite verilerek tekrar inşa edilecek olan binalar için yaşanabilecek anlaşmazlıkları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm projesine dava açıldı!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesinden memnun olmayan vatandaşlar dava açtı.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm için dava açıldı! 

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde  yer alan dört mahalle için dava süreci başlayacak.

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhite dava Haberi

Müteahhite dava

İskan almayan müteahhite dava açılır mı?

Yapıyı inşa eden müteahhitler, yapıya iskan almaktan da sorumlu oluyor. Arsasını müteahhite veren mal sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. 


Müteahhitin sözleşmeye aykırı yapı inşa etmesi; müteahhitin iskan almaması veya ayıplı konut teslim etmesi gibi sorunlar söz konusu olabiliyor.


Bu tür problemler yaşayan arsa sahipleri Sulh Hukuk Mahkemelerinde iskan almayan müteahhite dava açılır mı?


Mal sahipleri müteahhite karşı Sulh Hukuk Mahkemelerinde dava açabiliyor.  Ayıplı konutta zamanaşımı süresi 5 yıldır. Ancak, satılan  konutun ayıbı tüketiciden, satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı işlemiyor.


Müteahhit dava örneği aşağıda yer alıyor.


T.C. YARGITAY 15. H.D.

2004/922 Esas

2004/6861 Karar

09.12.2004


KARAR :

Dava, eser sözleşmesine dayalı noksan ve kusurların nam ve hesabına yaptırılmasına izin verilmesi, masrafların da davalıya ait bağımsız bölümlerin satışından karşılanması hususunda yetki...