07 / 05 / 2024

Müteahhite olan borç

Müteahhite olan borç

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2016’ya hızlı girdi. Bakanlık, yolları yaptıkları halde ödenek alamayan müteahhitlerin 7.1 milyar liralık alacağını dağıtma kararı aldı.

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Akbank müşterisi olan herkese 7.000 TL verilecek. Paraya ihtiyacı olan herkes baksın

Akbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama geldi. Paraya ihtiyacı olan vatandaşların mutlaka bakması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı'ndan borçlulara müjde! Bu borç kredisini 6 ay sonra ödeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyecanla duyurduğu borç kapatma kredisi, vatandaşlara büyük bir fırsat sunuyor. Bu özel kredi sayesinde vatandaşlar, var olan borçlarını hızlıca kapatıyor ve altı ay sonra, kendi ödeme yeteneklerine uygun bir planla ödemelere devam ediyorlar. 

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Vergi borcu olan depremzedelere müjde! Faizsiz taksit imkanı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zelzele  coğrafyasındaki vergi dairelerine olan borçların 24 aya kadar faizsiz alınmadan taksitlere ödeneceğini açıkladı.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

2 bin TL’nin altındaki borçlar siliniyor! Şimdi! 2 bin TL üstü borcu olanlara da müjdeli haber verildi!Duyan inanamıyor!

2 bin liraya kadar olan borçlar silinecek. 2 bin TL’nin üzerindeki borçlarda da indirim geleceği açıklandı. İşte indirim detayları...

Prim borcu olanlar müjde o borçlar peş peşe silinecek...

ETY'lilerin prim borcuna tarihi kolaylık sağlanacak. EYT düzenlemesi teklifi Meclis'e geldi ve imzaya sunuldu. Bu yasa ile birlikte eş zamanlı yaşama geçirilecek yapılandırma paketi de SGK olan borçların yapılandırılması için büyük fırsat sunacak.

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Borçlar silindi!

Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.

En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Ne altın ne dolar! Elinde 1 tane bile olan havalara uçacak! Hazır olun!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Ne altın ne de dolar elinde 1 tane bile bu yatırım aracı olan havalara uçacak! 

Müteahhite olan borç Haberi

Müteahhite olan borç

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı 11 yıllık dönemde 17 bin kilometre bölünmüş yolu tamamlayan Binali Yıldırım, 64. hükümette de aynı göreve getirilince hızlı başladı. Yıldırım’ın ilk işi, sözkonusu yolları yaptıkları halde ödenek alamayan müteahhitlerin 7.1 milyar TL olan alacaklarını bu hafta dağıtma kararı aldı. 


MAĞDURİYET SÖZ KONUSU


Son yıllarda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü bölünmüş yol, köprü, tünel viyadük gibi yatırımlar, ödenek dağıtılmaması nedeniyle aksıyordu. Bakan Yıldırım, ilk kez Karayolları Genel Müdürlüğü’nce (KGM) yüklenicilerin alacaklarının bir sonraki yıla bırakılmayacağını belirterek, “Yüklenici alacakları, kamulaştırma ve son 3 yılda ödenemeyen kamulaştırmasız el atma ile ilgili ilama dayalı borçlar dahil toplam 7 milyar 85 milyon lira tutarındaki tüm borçlar ödenecek” dedi. Bakan Yıldırım, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, son yıllarda KGM’nin yüklenicilerin hak edişleri, kamulaştırma ve...