07 / 05 / 2024

müteahhite vekaletname vermek

müteahhite vekaletname vermek

Müteahhidin inşaat yapabilmesi için gerekli bürokratik işlemleri yapabilmesini sağlamak ve işlemleri hızlandırmak için arsa sahibi tarafından müteahhite vekalet verilebiliyor. Peki, müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Kiracı mağduru ünlü doktor isyan etti: Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!" diyerek isyan etti. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Evi kiraya vermek mi? yoksa vadeli hesaba yatırım mı? daha cazip...

Ev kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Yoksa paranızı vadeye yatırıp faiz almak mı daha cazip! Ev kiraya vermek uzun dönemde kazandıran bir yöntemdir. Fakat son günlerde sosyal medya x üzerinden, uzmanlar ev mi? vadeli hesap mı? konusunu tartışmaya açıyor. İşte haberin detayları ve yorumlar...

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Antalya'da fahiş kira fiyatlarına tepki gösteren kiracılar, seslerini duyurabilmek amacıyla merkezde yürüyüş gerçekleştirdi. Yüksek rakamları işaret eden kiracılar, "Maaşlarımızın tamamını kiraya vermek istemiyoruz" diyerek çözüm beklediklerini açıkladı. 

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

TOKİ evlerine dair kuralardan sonra sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle ödeme şekilleri ve TOKİ evlerinin kiraya verilip verilemeyeceği de sorgulanıyor. İşte “TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?” sorusunun detaylar!

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

Evini müteahhite vereceklere şok! Noter ve tapuda bunlara dikkat!

Alzheimer hastası olan gayrimenkul sahipleri için noter ve tapu işlemleri nasıl yürütülür? Alzheimer hastası kişiler kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapabilir mi? İşte ayrıntılar...

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde arsasını müteahhite veren kişilerin karşılaştığı minimum parsel alanı sorununu kaleme aldı.

Bakan Nebati'den ucuz ve indirimli konut formülü: TOKİ'nin olmadığı yere böyle girilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerel yönetimlerin destek vermesi halinde özellikle İstanbul'daki konut ihtiyacını bu yıl içinde karşılayacaklarını belirtti. Nebati, TOKİ'nin giremediği yerlerdeki küçük müteahhite destek verileceğini açıkladı.

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhite verilerek tekrar inşa edilecek olan binalar için yaşanabilecek anlaşmazlıkları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

müteahhite vekaletname vermek Haberi

müteahhite vekaletname vermek

Müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?

Vekaletname ile; Gerçek ya da tüzel kimseler herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi atayabiliyor. Arsa karşılığı inşaat işlerinde de müteahhite vekaletname verilebiliyor.


Arsa sahibi tarafından Müteahhit firmaya veya firma yetkilisine sözleşmeye konu arsa üzerinde konut yapılabilmesi için üçüncü kişi ve kuruluşlar nezdinde temsil ettiğini gösteren taraflarca imzalanmış belge ise müteahhit vekaletnamesi olarak tanımlanıyor. Peki, müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?


Müteahhite vekalet vermek..

Müteahhite verilen vekaletname, müteahhide arsa sahibinin isteği, onayı ve menfaatleri dışında işlem yapmaya izin vermiyor.


Müteahhidin inşaat yapabilmesi için gerekli bürokratik işlemleri yapabilmesini sağlamak ve işlemleri hızlandırmak için verilen vekaletnamenin arsa sahibi tarafından özenle okunarak imzalanması gerekiyor.


Aksi halde bazı hususlarda yetki vermek istemediği halde itiraz etmeden imzalaması halinde,...