07 / 05 / 2024

müteahhite verilecek vekaletname örneği

müteahhite verilecek vekaletname örneği

Müteahhidin inşaat yapabilmesi için gerekli bürokratik işlemleri yapabilmesini sağlamak ve işlemleri hızlandırmak için arsa sahibi tarafından müteahhite vekalet verilebiliyor. Peki, müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

5 yıl erken emekli olabilirsiniz! Emeklilik bekleyenlere son dakika müjdesi! Kimler 5 yıl erken emekli olabilir?

Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemeyle Bağkurlulara erken emeklilik müjdesi verilecek. Peki kimler 5 yıl erken emekli olabilecek? İşte detaylar...

Ziraat Bankası müşterilerine müjde! Verilecek 3 bin TL bankkart lirayı sakın kaçırmayın!

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası yeni bir kampanya başlattı. Pek çok kişinin yüzünü güldüren kampanya ile 3 bin TL bankkart lira hediye edecek.

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Bu ödeme bayram üstü ilaç gibi gelecek! Bu şartları taşıyorsanız 1.237 TL yardım alacaksınız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düşük bütçeli hanelere sağlanan sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan vatandaşlara 1.237 TL yardım parası verilecek. Detaylar haberimizde.

Bu para sadece Garanti Bonus müşterilerine verilecek!

Düzenli olarak yaptığı kampanyalarla müşterilerini memnun etmeyi başaran Garanti BBWA, yeni bir kampanyayla daha müşterilerinin karşısına çıktı. Kampanya doğrultusunda 100 TL Bonus puan kazanılacağını duyuran Garanti BBWA, kampanyanın katılım şartlarını ve detaylarını da duyurdu.

Tapu sahiplerine müjde! Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere resmen son dakika müjdesi! Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli ve çalışanlara resmen son dakika müjdesi geldi... Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek... İşte detaylar...

Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Kızılay para yardımı kimlere verilecek?

Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu gündemde yer alıyor. Peki Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kira yardımı! Hangi şartları taşıyana verilecek?

Bakanlıktan yeni bir duyuru geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kira desteği verilecek. Tüm detaylar belli oldu.

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi geldi! Emeklilere ne kadar refah payı verilecek? Tek tek hesaplandı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca emekliye refah payı müjdesini verdi. Peki emeklilere ne kadar refah payı verilecek?

İş Bankası'ndan müşterilerine 1 yıl ücretsiz verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

İş Bankası 31 Aralık’a kadar geçerli olacak bir kampanya yayınladı. İşCep müşteri olmak istiyorum özelliği kullanılarak banka üzerine müşteri kaydı yaptıranları bir yıl boyunca BluTV üyeliği ücretsiz verilecek. İşte tüm detaylar…

Üniversite öğrencilerine 1.000 TL bayram ikramiyesi mi verilecek? Öğrenciye bayram ikramiyesi var mı?

Üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Bu kapsamda milyonlarca öğrenci bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki Üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesi var mı? Öğrencilere bayram ikramiyesi verilecek mi?

müteahhite verilecek vekaletname örneği Haberi

müteahhite verilecek vekaletname örneği

Müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?

Vekaletname ile; Gerçek ya da tüzel kimseler herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi atayabiliyor. Arsa karşılığı inşaat işlerinde de müteahhite vekaletname verilebiliyor.


Arsa sahibi tarafından Müteahhit firmaya veya firma yetkilisine sözleşmeye konu arsa üzerinde konut yapılabilmesi için üçüncü kişi ve kuruluşlar nezdinde temsil ettiğini gösteren taraflarca imzalanmış belge ise müteahhit vekaletnamesi olarak tanımlanıyor. Peki, müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?


Müteahhite vekalet vermek..

Müteahhite verilen vekaletname, müteahhide arsa sahibinin isteği, onayı ve menfaatleri dışında işlem yapmaya izin vermiyor.


Müteahhidin inşaat yapabilmesi için gerekli bürokratik işlemleri yapabilmesini sağlamak ve işlemleri hızlandırmak için verilen vekaletnamenin arsa sahibi tarafından özenle okunarak imzalanması gerekiyor.


Aksi halde bazı hususlarda yetki vermek istemediği halde itiraz etmeden imzalaması halinde,...