02 / 05 / 2024

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu

Arsası üzerinde ev inşa etmek isteyen kimseler, kat karşılığında müteahhit ile anlaşabiliyor. Müteahhit ile yapılan sözleşmede tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklara yer veriliyor. Peki, müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ne kadardır?

Müteahhitin sorumluluğu kaç yıldır?

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumlulul süresi ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhitin sorumluluğu kaç yıldır? Müteahhidin sorumluluğu ne zaman başlar?

'Uyanın ve işinize bakın' diyen İslam Memiş doların önümüzdeki ay ne kadar olacağını açıkladı! Hemen bakın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gözdesi dolar kurunun Mart ayında ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar önümüzdeki ay ne kadar olacak? İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayını işaret etti. İşte detaylar...

4A, 4B, 4C emekli maaş farkları hesaplara yattı mı? Temmuz ayı emekli maaş farkları hangi gün yatar?

Temmuz ayı emekli maaş farklarının hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki, 2023 Temmuz emekli maaş zamları hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Anne babalara Aile Bakanlığı'ndan peş peşe müjde! Şimdi kimliği ile başvuran her ay hemen PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara sahip ailelere yönelik nakit para yardımı sağlayacağını duyurdu. Başvurular, T.C. Kimlik Kartı ile yapılabilecek ve yardım her ay PTT aracılığıyla alınabilecek. Bu müjde niteliğindeki yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin ayrıntılarına

The BO Viera Bodrum'da dolar kuru 18 TL'ye sabitlendi! Teslimler önümüzdeki ay!

The BO Viera Bodrum projesinde dolar kuru 18 TL'ye sabitlendi. Projede yer alan konutların teslimleri önümüzdeki ay yapılacak.

SED yardımı hesaplara yatırıldı mı? Mart ayı sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran anında alıyor! 

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için destek ödemesi gerçekleştiriliyor. SED yardımı hesaplara yatırıldı mı? Mart ayı sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran anında alıyor!

Hanımlar müjde! BİM yeni ay kataloğunda Fakir Luck dik süpürge 649 TL, 3 katlı saklama kabı 89 TL! BİM 3 Mart 2023

BİM 3 Mart Cuma aktüel ürünler kataloğunu duyurdu. Hanımlar müjde! BİM yeni ay kataloğunda Fakir Luck dik süpürge 649 TL, 3 katlı saklama kabı 89 TL! BİM 3 Mart 2023 fiyat listesi...

Aile Bakanlığından para alanlar müjde! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar acil hemen baksın! Mart yeni ay ödemesi

Aile Destek ödemesinden faydalanan vatandaşlar "Şubat 2023 Aile destek ödemeleri yattı mı, Mart ayında ödeme yapılacak mı? sorularını sorguluyor. İşte merak edilen sorular ve tüm detayları...

Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak

Altın fiyatlarındaki düşüş bugün de devam ediyor. Peki altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak.

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

SED yardımı hesaplara yattı mı? Şubat ayı Sosyal destek ödemesi kaç TL? Başvurusu onaylanan hemen alıyor! 

İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla destek ödemesi yapılıyor. SED yardımı hesaplara yattı mı? Şubat ayı Sosyal destek ödemesi kaç TL? Başvurusu onaylanan hemen alıyor!

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu Haberi

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ne kadardır?

Müteahhit, sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişiler olarak karşımıza çıkıyor.


Arsası üzerinde ev inşa etmek isteyen kimseler, kat karşılığında müteahhit ile anlaşabiliyor. Müteahhit ile yapılan sözleşmede tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklara yer veriliyor.


Ayrıca, müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi de dahil diğer sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanun gereğince, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.


Ayıp sebebiyle sorumluluk

a. Ayıbın belirlenmesi

MADDE 474- İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.


Taraflardan her biri, giderini karşılayarak, eserin bilirkişi tarafından gözden...