03 / 05 / 2024

müteahhitin aynı daireyi farklı kişilere satması

müteahhitin aynı daireyi farklı kişilere satması

Müteahhitler, inşa ettikleri binadan kendilerine kalan dairelerin satışını yapabiliyor. Ancak kimi zaman müteahhitler, bir dairenin satışını yasal olmayan yollarla farklı kişilere satabiliyor. Peki, müteahhit daireyi başkasına satarsa ne olur?

Mağdur ev sahibinden yüzde 25 zam isyanı: Aldığım kiralar oturduğum daireyi karşılamıyor!

Binlerce ev sahibi, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle kiracıların evlerinde bedavaya oturduğunu dile getiriyor. Mağdur bir ev sahibi konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Aldığım kiralar oturduğum daireyi karşılamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Hesaplara her ay 1250 TL peş peşe yatacak! Şubat ve Mart ödemeleri aynı gün mü hesaplara aktarılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara maddi destek sağlıyor. Hesaplara her ay 1250 TL peş peşe yatacak! Şubat ve Mart ödemeleri aynı gün mü hesaplara aktarılacak? 2023 Aile Destek ödemeleri...

İthalat yaptık yine durmadı! Fiyatları çıkmaya devam ediyor

Et kesim fiyatlarındaki yükseliş, Avrupa ve Güney Amerika’dan toplam 20 bin baş kasaplık hayvan ithalatı yapılmasına rağmen engel olunamıyor. Bir müddettir aynı seviyesinde duran karkas kesim 163.9 liraya çıktı!

Oppo A96 cep telefonu indirime girdi mi? Fiyatı ne kadar? 20 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Güçlü donanımı ve estetik görünümüyle aynı fiyat yelpazesindeki benzerlerinden ayrılan Oppo A96 cep telefonu, bütçesini fazla zorlamaya mesafeli tüketiciler için cazip bir seçenek oluşturuyor. Peki Oppo A96 cep telefonu hangi özelliklere sahip? Fiyatı kaç lira?

Dolarlarımızı bozduralım mı? Aynı anda peş peşe farklı rakam geldi! Rakamları görenlerin beyni yanacak!

Dolar kurundaki hızlı yükseliş devam ediyor. Yükselişi gören yatırımcılar ''dolarlarımızı bozduralım mı?'' sorusunua yanut arıyor. Ekonomistlerden aynı anda peş peşe farklı rakam geldi.  Rakamları görenlerin beyni yanacak!

2023’te buna yatırım yapan dört köşe olacak! Analistlerin hepsi aynı şeyi söylüyor! Altını solladı! İşte detaylar!

Altın ve gümüşün yeni yıldaki akıbetine dair tahminler yapıldı. Analistlerin hepsi aynı şeyi söyledi. İşte detaylar!

Vestel toz torbasız süpürgelerin fiyatları Kasım'da aynı kaldı! İşte 18 Kasım 2022 fiyat listesi

Vestel'de toz torbasız süpürgelerin fiyatları Kasım'da da aynı kaldı. Peki Vestel toz torbasız süpürge fiyatları kaç TL? Vestel toz torbasız süpürgeler ne kadara satılıyor? İşte 18 Kasım 2022 fiyat listesi...

Volkswagen Golf fiyatları Kasım'da aynı kaldı! İşte 16 Kasım 2022 fiyat listesi

Türkiye'de en çok satan otomobillerinden birisi olan Volkswagen Golf fiyatları geçtiğimiz ay zamlandı. Aracın fiyatlarına bu ay da zam geleceği tahmin ediliyordu ama Golf'ün fiyat listesi kasım ayında aynı kaldı.  İşte Volkswagen Golf  16 Kasım 2022 fiyat listesi...

müteahhitin aynı daireyi farklı kişilere satması Haberi

müteahhitin aynı daireyi farklı kişilere satması

Müteahhit daireyi başkasına satarsa ne olur?

Bir arsa üzerinde bina inşaatı yapan müteahhitler, kendilerine kalan dairelerin satışını yapabiliyor. Satış sürecinde taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Bu sözleşme inşaat tamamlandıktan sonra yapılabildiği gibi, inşaat tamamlanmadan da yapılabiliyor.


Ancak kimi zaman müteahhitler, bir dairenin satışını yasal olmayan yollarla farklı kişilere satabiliyor. Peki, müteahhit daireyi başkasına satarsa ne olur?


Adi yazılı sözleşme ile satılan bağımsız bölümün sonradan satış vaadi ile başka kişiye satılması durumunda ilk defa yapılan adi yazılı sözleşme geçerli oluyor.


T.C. YARGITAY


14.Hukuk Dairesi

Esas: 2003/5341

Karar: 2003/8244

Karar Tarihi: 20.11.2003


TAPU İPTALİ VE TESCİL DAVASI - KİŞİSEL HAK - KAT KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ - YÜKLENİCİNİN BORCU


ÖZET : Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri karşılıklı edimleri içeren tam iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerdir. Sözleşmenin taraflarından arsa sahibi, sözleşmeye uygun koşullarda arsasını yükleniciye...