05 / 05 / 2024

müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi

müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi'' konulu soruyu yanıtladı. 

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

10 bin TL'ye arsa sahibi olmak mümkün! Kocaeli, Ankara, Manisa ve Alanya'da satışa çıkarılan araziler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yeni bir liste ile hazineye ait arazilerin ve arsaların satışını açıkladı. Buna göre, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor ve uygun fiyatlar ile de alıcılara sunuluyor. 

Arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! Aylık 1.170 liraya arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak vatandaşlara fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Bu süreçte aylık olarak 1.170 lira ödeyen arsa sahibi olabilir. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada iki ile arsa satışı yapılacağı duyurusu geldi. 

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

TOKİ'den tam 48 şehirde 1.294 TL'den başlayan taksitlerle arsa fırsatı!

Yeni bir arsa sahibi olmak isteyenlerin beklediği müjde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada 48 ilde taksitle arsa satışı yapılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Nef Arsa Çanakkale Ezine satışta! Yüzde 20 peşinatla 48 ay vade fırsatı!

Değerli lokasyonlarda hayata geçirdiği arsa projeleriyle dikkat çeken Nef, şimdi de Nef Arsa Çanakkale Ezine'yi satışa çıkardı. Nef Arsa Çanakkale Ezine'den yüzde 20 peşinat ve 48 ay vade ile arsa sahibi olmak mümkün.

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Milli Emlak uygun fiyatlı arsa satışları ile vatandaşları tapu sahibi yapıyor. Yükselen fiyatlar karşısında her geçen gün değer kaybeden birikiminizi bu şekilde değerlendirmek mümkün. Bu göre, 7412 TL'lik ihale fiyatı ile satışa çıkarılan arsalar için başvuruların o tarihte yapılacağı kaydedildi.

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi Haberi

müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi

Müteahhitten sözleşmeyle ev aldık. 2 yılda teslim edecekti. İnşaat, 9 kat 36 daire. 5 katı karkas olarak yaptı, 4 kat henüz yapılmadı. Arsa sahibi ile 5 yıllık sözleşme imzalamış. Arsa sahibi müteahhide verdiği vekaleti tek taraflı feshetmiş.

Şu an arsa sahibi ruhsat süresinin dolmasını bekliyor. Müteahhit ise “İnşaat maliyetleri arttı, ekonomik krizdeyim” bahanesiyle bizi 3 yıldır oyalıyor. Müteahhidin üzerinde herhangi bir mal varlığı yok. Mağdur 21 kişiyiz hukuken ne yapabiliriz? ● H.G.

Okuyucuma olumlu yanıt veremeyeceğim zira daha baştan kendisi yolları kapamış. Müteahhidin malvarlığının bulunmadığını söylemekle, önereceğim icra takiplerini veya kazanacağı davada alacaklı olduğu meblağı tahsil kabiliyetinin olmadığını belirtmiş.

Ama ben işin daha öncesine değinmek istiyorum. “Müteahhit sözleşmeyle ev aldık” diyor. Muhtemelen bu “Müteahhitten ev aldık” şeklinde olacaktı. “Müteahhit sözleşmesi ile ev...