24 / 07 / 2024

müteahhitle arsa sahibi sözleşmesi

müteahhitle arsa sahibi sözleşmesi

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi'' konulu soruyu yanıtladı. 

Arsaev'den yeni kampanya! Yatırımcılar, 270 bin TL peşinat 24 ay vade fırsatıyla arsa sahibi olacak!

ArsaVev, Foça ve Yalova’da arsa sahibi olmak isteyenlere çok cazip fırsatlar sunduğu kampanyalarını duyurdu. ArsaVev,'de 270 bin TL peşinat 24 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Nef'ten yaza özel fırsat! Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle!

Yaza özel fırsatın sunulduğu Nef Arsa Taraklı'da 29 bin TL taksitle arsa sahibi olunabiliyor. Butik tasarımı ile dikkat çeken Nef Arsa Taraklı, sakin şehir ödüllü Sakarya'da yer alıyor.

Arsa sahibi 'Arsama dokunmasınlar' diyerek öyle bir şey yaptı ki... 60 konut sahibi evlerine gidemedi!

60 dairenin bulunduğu 18 binaya giden yolun arsasından geçtiğini iddia eden arsa sahibi öyle bir şey yaptı ki, vatandaşlar evlerine gitmek için yollarını değiştirmek zorunda kaldı.

TOKİ İlk Evim müstakil arsa ada parsel sorgulama detayları 2024! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yüzleri güldüren İlk Evim Arsa kampanyasında hak sahibi olanlar TOKİ müstakil arsa ada parsel sorgulama detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte TOKİ ada parsel sorgulama detayları...

Kiracı 'Ağustos'ta evden çıkarım' dedi, ev sahibi anlaşmadı: İlk duruşma 27 Mayıs 2025'e verildi!

Avukat Tarık Çakmak, resmi X sosyal medya hesabından kiracı vekili olduğu bir kira tespit davası ile ilgili konuştu. 'Ağustos'ta evden çıkarım' diyen kiracı ile anlaşmayan ev sahibi, evine yıllar sonra geçebilecek. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan 25 bin TL’ye arsa fırsatı! Bu fiyata tapu fırsatlarını kaçırmayın...

Günümüz şartlarında yaşanan zorlu ekonomik koşullarında vatandaşlara daha uygun fiyatlar ile yatırım yapma imkanı sunan Milli Emlak’tan yeni bir ilan daha geldi. Ucuza arsa sahibi olabilirsiniz.

Tüm Nef Arsa lokasyonlarında yüzde 0,99 faizli banka kredisi fırsatı ve 48 ay vade fırsatı!

Kayseri'de bulunan yeni satış ofisini hizmete açan Nef Arsa'nın tüm lokasyonlarında yüzde 0,99 faizli banka kredisi fırsatı ve 48 ay vade fırsatı sunuluyor. 

Milli Emlak'tan 22 bin TL'ye arsa satışı! Milli Emlak, Türkiye genelinde uygun arsa satışlarına devam ediyor...

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, gayrimenkul piyasasında heyecan yaratan yeni bir kampanya yapacağını duyurdu. Buna göre, sadece 22 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı sağlayan Milli Emlak, bu fiyatın altına telefon bile bulmanın zor olduğu bu zamanlarda önemli bir yatırım imkanı sunmaktadır.

İskan yüzünden anlaşamayan arsa sahibi emekli polis ile müteahhit tartıştı: Müteahhit hayatını kaybetti! 

Ankara'da arsa sahibi emekli polis ile müteahhit arasında iskan yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Devlet desteği ile müstakil ev sahibi olmak kolaylaştı mı?

Ev sahibi olmak hayalini kuran vatandaşlar için devletin sağlamış olduğu destekler ile birlikte müstakil bir yaşam artık çok daha ulaşılabilir bir hal almaktadır.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

müteahhitle arsa sahibi sözleşmesi Haberi

müteahhitle arsa sahibi sözleşmesi

Müteahhitten sözleşmeyle ev aldık. 2 yılda teslim edecekti. İnşaat, 9 kat 36 daire. 5 katı karkas olarak yaptı, 4 kat henüz yapılmadı. Arsa sahibi ile 5 yıllık sözleşme imzalamış. Arsa sahibi müteahhide verdiği vekaleti tek taraflı feshetmiş.

Şu an arsa sahibi ruhsat süresinin dolmasını bekliyor. Müteahhit ise “İnşaat maliyetleri arttı, ekonomik krizdeyim” bahanesiyle bizi 3 yıldır oyalıyor. Müteahhidin üzerinde herhangi bir mal varlığı yok. Mağdur 21 kişiyiz hukuken ne yapabiliriz? ● H.G.

Okuyucuma olumlu yanıt veremeyeceğim zira daha baştan kendisi yolları kapamış. Müteahhidin malvarlığının bulunmadığını söylemekle, önereceğim icra takiplerini veya kazanacağı davada alacaklı olduğu meblağı tahsil kabiliyetinin olmadığını belirtmiş.

Ama ben işin daha öncesine değinmek istiyorum. “Müteahhit sözleşmeyle ev aldık” diyor. Muhtemelen bu “Müteahhitten ev aldık” şeklinde olacaktı. “Müteahhit sözleşmesi ile ev...