02 / 05 / 2024

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl yükümlüdür

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl yükümlüdür

Müteahhitin binanın inşaatına başlayabilmesi için yapının ruhsatı alınmış olması gerekiyor. Müteahhitin ise müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Belge ile yapının inşaatından müteahhit sorumlu oluyor. Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

Kocaelili müteahhitler 'Yarısı Bizden Kampanyası'ndan yararlanmak istiyor!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş yaptığı açıklamada devlet destekli konut projesi olan 'Yarısı Bizden' kampanyasının Kocaeli'yi de kapsaması gerektiğini vurguladı

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

Türk müteahhitler Ukrayna'da 9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) Rusya ve Ukrayna’da gerçekleştirilen ve üstlenilen işlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Müteahhitler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretinden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinin yurt dışı müteahhitlik hizmetleri açısından önemine değindi.

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesinde beklentileri açıkladı!

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Ukrayna'da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı!

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın 25 milyar dolar altyapı yatırımına hazırlanmasının Türk müteahhitler için ciddi bir fırsat olduğunu söyledi.

Konyalı müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve (KOMÜT) yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri basın toplantısında inşaat sektörünün durumu ve geleceği üzerine değerlendirmeler yaptı.

Çorum'da Müteahhitler Derneği kurulacak!

Çorum'da müteahhitler, dernek kurmak için Cuma günü Kaymak Kafe'de istişare toplantısı düzenledi. Erol Taş, müteahhitler adına açıklama yaptı.

Sakaryalı müteahhitler kentsel dönüşüme talip!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretin gündemini, Başkan Öztürk’ün müteahhitlere yaptığı kentsel dönüşümle ilgili çağrı oluşturdu.

Müteahhitler yurtdışında 322 milyar dolarlık proje yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2015 Kasım sonuna kadar 104 ülkede üstlenilen 8 bin 662 projenin toplam bedelinin 322 milyar dolara ulaştığını belirtti...

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl yükümlüdür Haberi

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl yükümlüdür

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?


Yapı ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş kişiler tarafından inşaatın sorumluluklarının üstlenilmesi gerekiyor. Bir yapıyı hayata geçirmek için inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye müteahhit deniyor.


Müteahhitin yapının inşaatına başlayabilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alması gerekiyor. Daha sonra  arsa sahibi ile arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu sözleşme müteahhitin inşaat yapma yükümlülüğü arsa sahibinin de tapuda pay intikal ettirme yükümlülüğü veriyor. 


Müteahhitin yapı kullanma izni alabilmesi için ruhsatlı olarak inşaa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Yapının ruhsatı alındıktan sonra 2 sene içerisinde yapının inşaatına başlanmış olması gerekiyor ve inşaatının 5 sene içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor. Müteahhitin tamamladığı inşaatı satma yetkisi oluyor. Bu yetki taraflar arasında...