04 / 05 / 2024

Müteahhitler yurtdışı

Müteahhitler yurtdışı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde son 10 yılda kazanılan hızlı büyüme ivmesinin 2016 yılında kaybedildiğini belirtti. Varlık Fonu'nun kuruluşuyla altyapı yatırımları ve inşaat sektörü için olumlu bir etki yaratabileceği düşünülüyor.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk müteahhitler yeni proje tutarını 35 milyar dolara çıkaracak!

Türk Müteahhitler, yurtdışındaki yeni proje tutarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35 milyara, 2030 yılında ise 50 milyar dolara yükseltecek uluslararası inşaat pazarından alınan payını yüzde 7’ye çıkaracak.

Türk müteahhitler yurt dışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi!

İlişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya, 2018 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerimizde pazar sıralamasında lider konumuna geri döndü. Türk müteahhitler 2018 yılında yurtdışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi. 

Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor!

Son dönemlerde yurtdışından ev almak oldukça trend. Vize avantajlarının yanı sıra üst gelir grubu için yatırım alternatifi olarak da ilgi görüyor. Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor.

Türk müteahhitler yurtdışı inşaat işlerinde iyi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği projeleri değerlendirdi. İşte, Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı...

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.

Türk müteahhitler gücünü her yıl perçinliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen "Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni"nde ödül alan firmaları tebrik etti.

Müteahhitler yurtdışında 10 yıllık büyüme ivmesini kaybetti!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde son 10 yılda kazanılan hızlı büyüme ivmesinin 2016 yılında kaybedildiğini belirtti. Varlık Fonu'nun kuruluşuyla altyapı yatırımları ve inşaat sektörü için olumlu bir etki yaratabileceği düşünülüyor.

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı 45'e düştü!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yurtdışında üstlenilen yeni inşaat işlerinde sert bir düşüş görüldüğünü ve bunun endişe verici olduğunu açıkladı. TMB, ocak-haziran döneminde yurt dışında üstlenilen işlerin toplam tutarının 2.8 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı 179’a geriledi!

Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi.

Müteahhitler yurtdışında 322 milyar dolarlık proje yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2015 Kasım sonuna kadar 104 ülkede üstlenilen 8 bin 662 projenin toplam bedelinin 322 milyar dolara ulaştığını belirtti...

Türk müteahhitler markalarını yurtdışına taşıyor!

Türkiye’de, inşaat firmaları içerideki fırsatlar kadar dışarıdaki fırsatlardan da yararlanmak için kollan sıvadı. Müteahhitler, markalarını yurtdışına taşımaya başladı.

Müteahhitler yurtdışı Haberi

Müteahhitler yurtdışı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde son 10 yılda kazanılan hızlı büyüme ivmesinin 2016 yılında kaybedildiğini belirterek; Varlık Fonu'nun kuruluşunun ise altyapı yatırımları ve inşaat sektörü için olumlu bir hikaye yaratabileceğine işaret etti.


TMB'nin "2017 İnşaat Sektörü Analizi"ne göre dünyada ve Türkiye'de belirsizliğin arttığı ve küresel ekonomide sürekli durgunluk tezinin genel kabul gördüğü 2016 yılında Türkiye ekonomisi zorlu bir süreçten geçerken; üçüncü çeyrekte sadece inşaat sektöründe reel büyüme kaydedildi.


Buna göre, 2016 yılının ilk yarısında olumlu bir toparlanma ivmesi yakalayan inşaat sektöründe dokuz aylık toplam büyüme yüzde 7.4 olarak ölçüldü.


Buna karşın genel konjonktürden ve ana pazarlardaki gelişmelerden en ağır etkilenen sektörlerden biri olan yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde, 2016'da son 10 yıllık dönemde kazanılmış olan hızlı büyüme ivmesi kaybedildi.


Buna göre, Türk müteahhitlerin...