02 / 05 / 2024

Müteahhitlerden yurtdışındaki ihalelere teknik müşavir talebi

Müteahhitlerden yurtdışındaki ihalelere teknik müşavir talebi

Teknik müşavirlik sektörü devletten destek bekliyor. Müteahhit Özen Kuzu, “Devletin teknik müşavirlik alanına destek vermesi şart. Çünkü, onlar ihaleyi kazanırsa, bizler de inşaat işini alabiliyoruz” dedi.

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Son dakika! Kaçan müteahhit havalimanında yakalandı

Depremde yıkılan binaların müteahhitlerinin yurtdışı yasağı getirilmesi istenirken bu müteahhitlerden biri yurtdışına çıkarken son anda yakalandı

Kömür fiyatlarındaki 100 dolarlık artış çimentoya 15 dolar yansıyor!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin sektörüne olan etkisini değerlendirdi. Kömür fiyatlarındaki 100 dolarlık artış çimentoya 15 dolar olarak yansıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk müteahhitlerden Libya çıkarması!

Türkiye'nin önde gelen yaklaşık 50 müteahhitlik şirketi, Libya Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği ev sahipliğinde 29-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Turkish Expo Construction furarına katılarak Libya'nın yeniden inşasındaki projelerden en büyük payı almak için adım atacak. 

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giovane Gentile yurtdışındaki 27. mağazasını hizmete açtı!

Dünyada yaşanan pandemi sürecine rağmen, Giovane Gentile, yurtdışındaki 27. mağazasını hizmete açtı...

Müteahhitlerden vergi adı altında haraç toplandı!

Diyarbakır merkezli 5 şehirde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının bölgedeki belediyelerin ihalelerine giren müteahhitlerden vergi adı altında para topladıkları tespit edildi.

Haşmet Kürüm hacizlere karşı mal varlığını tanıdıklarına mı devretti?

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Haşmet Kürüm, Türkiye ve yurtdışındaki 33 bankadan 1.5 milyar TL kredi çekti. Kürüm'ün olası hacizlere karşı kumpas kurduğu, mal varlıklarını eşine, kuzenine, çalışanlarına devrettiği ortaya çıktı. 

Bina yıkım çalışmalarındaki asbest denetimi TBMM'de!

Bina yıkımı ve gemi geri dönüşümü çalışmalarındaki asbest denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Müteahhitlerden yurtdışındaki ihalelere teknik müşavir talebi Haberi

Müteahhitlerden yurtdışındaki ihalelere teknik müşavir talebi

Yurtdışındaki milyar dolarlık projeler için rakipleriyle kıran kırana mücadele eden müteahhitler, teknik müşavirlik sektörünü yanlarında görmek istiyor. Bir projedeki tüm hayati konularda karar veren ve projenin yapımını planlayan teknik müşavirlik şirketleri, yeterli devlet desteği olmadığı için yurtdışı ihalelerde başarılı olamıyor. Bu da müteahhitlerin proje kazanmasını güçleştiriyor.


EN KRİTİK SEKTÖRLERDEN

Teknik şartnameyi yabancılar yazdığı için de Türk müteahhitlerin yurtdışında yaptığı projelerde bile kullanılan ürünlerin sadece yüzde 18'i Türkiye'den kullanılıyor. İran ve Cezayir'de konut üreten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, yeni projeler alabilmek için devletin teknik müşavirlik sektörüne destek vermesi gerektiğini söyledi. Kuzu, "Yabancı teknik müşavirler kendi ülkelerinin şirketlerini işaret ediyorlar" dedi. Yurtdışında işadamı ve bürokratın bir arada çalışması gerektiğini söyleyen Kuzu, bunu yabancıların uzun süredir yaptığını söyledi. Kuzu, "Yanlarına kendi...