03 / 05 / 2024

müteahhitlik belgesi olmayan inşaat yapamayacak

müteahhitlik belgesi olmayan inşaat yapamayacak

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlak ofisleri kapatılacak!

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlakçılara yönelik denetimler yapılıyor. Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte sürdürülen denetime, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, sahibi olduğu iş yerinden başladı.

Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda kiralama bile yapılamayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda; 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak" şeklinde konuştu.

Belgesi olmayan ev satamayacak!

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020’den itibaren alım, satım hatta kiralama işlemleri yapılamayacak. Belgeyi alabilmek için sadece 10 gün kaldı. Eski binalarda mevcut koşullara göre belge alınabilir. Yeni inşa edilen binalar en az C sınıfında belge olmak zorunda...

Belgesi olmayan evini kiraya veremeyecek!

Mesken olarak kullanılan tüm binaların enerji kimlik belgesi alması zorunlu oldu. Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda alım, satım veya kiralama yapılamayacak. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

Müteahhitlik girişimcilik ruhu ister!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bugünkü yazısında müteahhitlik sektörüyle ilgili bilgi verdi. Karataş, "Müteahhitlik girişimcilik ruhu ister ama aynı zamanda inşaat alanında bilgisi olmayan insanların da girişmemesi gereken bir iştir'' diye konuştu.

Müteahhitlik anayasasının çıkartılması şart!

ATO Başkanı Gürsel Baran, inşaat sektörü ile ilgisi olmayan kişilerin müteahhitlik yapamaması gerektiğini belirterek, “Müteahhitlik anayasasının çıkartılması şart” dedi.

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

müteahhitlik belgesi olmayan inşaat yapamayacak Haberi

müteahhitlik belgesi olmayan inşaat yapamayacak

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

16/12/2010 tarih ve 27787 Saylı Resmi Gazete de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?


Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi, her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması, bu numaranın yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılması esastır.


Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen bütün sorumluluklar yapı sahibince üstlenmek kaydıyla, ayrıca müteahhit ve şantiye şefi bulunması şartı aranmaz. 


Ancak sadece o yapım işinde kullanılmak ve...