29 / 04 / 2024

müteahhitlik sektörü basın olayları

müteahhitlik sektörü basın olayları

Kürşat Tuncel, Gayrimenkul sektörüyle ilgili olarak da ciddi yorum ve analizler yerine gazetelere reklam veren müteahhitlerin basın bültenleri ve iyi niyet temennilerinin yeralması olmasını değerlendirdi...

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Müteahhitlik sektörü ocak-temmuz döneminde 120 proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörü, 1972 yılından bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

Müteahhitler 2023'ün ilk 2 ayında yurt dışından 2 milyar dolarlık iş aldı!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün, 2023 yılının ilk 2 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar...

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Demir fiyatlarına zam şoku! İnşaat sektöründe yer yerinden oynadı! 21 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörü bugün demir fiyatlarına gelen zam şoku ile sarsıldı. Son zamanlarda düşüşe geçen demir fiyatlarına bugün zam geldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatları kaç lira? 21 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

müteahhitlik sektörü basın olayları Haberi

müteahhitlik sektörü basın olayları

Gayrimenkul sektörüyle ilgili olarak kamuoyunu ilgilendiren önemli sorunlardan bir tanesi de basında bu alanda ciddi yorum ve analizler yerine gazetelere reklam veren müteahhitlerin basın bültenleri ve iyi niyet temennilerinin yeralması. Niçin böyle diyoruz? Çünkü gerek kendi şirketleri gerekse sektör dernekleri adına ne zaman beyanat verseler sayın müteahhitlerimiz “konut almak için uygun zaman şimdi!” diyorlar. Faizler düşüyor, beyanat hazır; fiyatlar artacak! Bugün faizler fırladı, beyanat yine aynı “fiyatlar artacak”. Talep fazlası oluştuğunda da aynı beyanat, bugünkü gibi arz fazlası oluştuğunda da! KDV getiriliyor “Aman talep azalır!”. E azalmadı hani? söylemiştik azalmayacağını. Ama bugün hala aynı terane devam ediyor. Basın da buna çanak tutuyor, zira en büyük reklam veren sektörlerden biri hakkında olumsuz bir görüş asla yer bulmuyor gazetelerde. Müteahhitlerin veya...