06 / 05 / 2024

müteahhitlik sertifikası

müteahhitlik sertifikası

Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine istinaden, müteahhit sertifikasının alınması gerekiyor. Peki, müteahhit sertifikası nasıl alınır? Nereden alınır?

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Güney Amerika'da müteahhitlik fırsatları kovalanmalı!

Engineering News Record dergisi tarafından her yıl yapılan dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitlik firması sıralamasına Türkiye'den 42 firma girdi...

Müteahhitler Birliği Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında ödül töreni vesilesiyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlik proje değeri 300 milyar dolar!

1972’de Libya’da liman projesi ile başlayan Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik sektörünün 2014 sonu itibarıyla dünyada üstlenmiş olduğu proje değeri 300 milyar doları geçti.

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Teknik Müteahhitlik Taahhüt Yapı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Müteahhitlik Taahhüt Yapı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Şubat 2015'te, 20 bin TL sermaye ile Çekmeköy'de, Bekir Karademir Müdürlüğü 'nde kuruldu.

İAÜ Müteahhitlik Okulu Eğitimi 21 Şubat'ta!

İstanbul Aydın Üniversitesi Müteahhitlik Okulu programı 21 Şubat 2015 'te başlıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Florya, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy 'de bulunuyor.

Kaya Müteahhitlik Tıbbi Cihazlar İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kaya Müteahhitlik Tıbbi Cihazlar İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 6 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye ile, Ataşehir'de, Celal Kaya Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Adana'da Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı tamamlandı!

Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından Türkiye'de bir ilk hayata geçirildi. AKAMDER'in geliştirdiği proje için akademik destek aldığı Çağ Üniversitesinde "Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı" düzenlendi...

Elit Yaşam Müteahhitlik Emlak İnşaat Taahhüt Kuru Temizleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Elit Yaşam Müteahhitlik Emlak İnşaat Taahhüt Kuru Temizleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 245 bin TL sermaye ile, 4 Şubat 2015'te, Mehmet Altınışık Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Ars Yapı Malzemeleri Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Yapı Malzemeleri Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 60 bin TL sermaye ile, Malik Karani Müdürlüğü'nde kuruldu.

Müteahhitlik Okulu ilk mezunlarını verdi!

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, lokomotif sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün liderlerinin ehil kimlikler olmasına çaba sarf ettiklerini belirtti. Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından hayata geçirilen "Müteahhitlik Okulu" ilk mezunlarını verdi.

müteahhitlik sertifikası Haberi

müteahhitlik sertifikası

Müteahhit sertifikası nasıl alınır?

16.12.2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 01.01.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine istinaden, müteahhit sertifikasının alınması gerekiyor.


Gerçek (şahıs) ve tüzel kişilere (şirketler), yapı müteahhidi yetki belgesi numarası, ikamet edilen şehrin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce veriliyor. Peki, müteahhit sertifikası nasıl alınır?


GERÇEK KİŞİ (ŞAHIS ADINA) MÜRACAAT EVRAKLARI:

1) Dilekçe


2) Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Başvuru Formu (Doldurulup imzalanacak) (Ek:2)


3) Kayıtlı olduğu ticaret yada sanayi odasından müracaat yılına ait oda sicil kayıt suretinin aslı


4) Vergi levhası fotokopisi (internet çıktısı da kabul edilmektedir)


5) Halk Bankası “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 118 Gelir Kod No’lu Hesabı’na Yatırılmış 1.500 TL (bin beşyüz türk lirası) dekontunun aslı (İşlem Halk Bankasının bütün...