14 / 05 / 2024

müteahhitlikte başarının sırrı

müteahhitlikte başarının sırrı

Enka'nın Onursal Başkanı Şarık Tara, müteahhitlik sektörüne rehber olacak bir yazı kaleme aldı. Tara, bu alanda iş yapacaklara başarının sırlarını anlattı. İşte başarının sırrı....

ATEM Başkanı Akçam gayrimenkulde başarının yedi altın anahtarını sıraladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) emlak danışmanları için ‘Gayrimenkulde Başarının 7 Altın Anahtarı’ isimli eğitim programı düzenledi. Akçam emlak danışmanlarının mesleklerinde en iyisi olmaları için yapmaları gerekenleri sıraladı.

Bu villalar 28 yıldır kaderine terk edildi! Gizemli villaların sırrı ne?

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 28 yıldır kaderine terk edilen 31 lüks villa kaderine terk edildi. Peki bu villaların sırrı ne? 

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Eg Başar İnşaatçılık Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eg Başar İnşaatçılık Yapı Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Gökhan Başar tarafından kuruldu.

'Yerinde Dönüşüm' projesi başvuruları başlıyor! İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yerinde Dönüşüm' projesi başvurularının başlayacağı tarihi duyurdu. Peki, "Yerinde dönüşüm" projesi ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Altını bilen adam İslam Memiş ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın

Altını bilen adam İslam Memiş, Kapalıçarşı ve Serbest piyasa altın fiyatlarını karşılaştırarak aradaki makas aralığına değindi ve ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın! Görenler hayrete düşecek...

Karnesi güzel gelen öğrenciye Aile Bakanlığından müjde! Başarı teşvik programı ile ödül dağıtacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başarı Teşvik programının detayları yaz tatili yaklaşınca gündemde yer almaya başladı. Peki, Başarı Teşvik programı nedir? İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru detayları ve şartları nasıl?

Ticaret Bakanlığı, 15 sözleşmeli bilgi işlem personeli alımı yapacak. Başvuruların son tarihi 26 Haziran 2023 olarak belirlendi. İlgilenenler başvuru yapabilirler. İşte haber detayları..

Kendi işini kurmak isteyenler için başarılı girişimci olmanın 10 adımı; Yol haritanızı belirleyin

Girişimcilik, birçok insan için özgürlük, bağımsızlık ve başarı anlamına gelir. Başarılı girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirerek dünyada iz bırakırlar. Ancak, girişimcilik yolculuğu zorlu bir süreçtir. İşte, başarılı girişimci olmanın 10 adımı...

Mehmet Şükrü Başar Kimdir? Mehmet Şükrü Başar kaç yaşındadır?

Mehmet Şükrü Başar kimdir? Mehmet Şükrü Başar’ın mesleği nedir? Mehmet Şükrü Başar hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

4 şiddetli depreme rağmen camı bile kırılmayan hastanenin sırrı ne? İşte hayrete düşüren gerçek!

Hatay’daki Dörtyol Devlet Hastanesi’nin dört deprem görmesine rağmen halen dimdik ayakta kalması görenleri hayrete düşürürken, hastanenin bu denli dayanıklı olmasının sırrı ortaya çıktı.

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

müteahhitlikte başarının sırrı Haberi

müteahhitlikte başarının sırrı

Enka olarak sektörün yurtdışına açılmasına öncülük ettik. Yurtiçinde sıradan inşaatlar yerine, özel teknik ve beceri gerektiren işlere yönelerek rekabet gücü kazanmaya ve piyasada farklı bir konum edinmeye itina gösterdik. Yabancılarla çalışma deneyimini önce Türkiye'de yaptığımız çeşitli işbirlikleri ve ortaklıklarla kazandık, uluslararası nitelikte Şartname ve iş planı hazırlamayı öğrendik. Yurtdışında önce yabancı şirketlerin taşeronu, ardından ortağı olarak çalışmaya başladık. ilk işimiz Libya'daydı, sonra Ortadoğu ülkelerinde çalışmaya başladık. Bu inşaatların neticesinde edinilen imkanlar ve tecrübeler kendi başımıza iş yapabilecek kabiliyette olduğumuzu da bize gösterdi. 


İHRACATA DA YOL AÇTIK 

Bunu başaran ilk Türk inşaat firmasıydık artık. Yurtdışında iş almak Enka'nın düşüncesini tümüyle değiştirdi. Uluslararası piyasalarda nasıl rekabet edilebilir, nasıl iyi iş yapılır, kalite nedir? Bunları öğrendik. Bizim gidişatımızı, o ilk taşeronluk işi belirledi. İnşaatı...