15 / 05 / 2024

müteahitlere KDV iadesi

müteahitlere KDV iadesi

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 5 Mayıs'ta yürürlüğe giren uygulama 31 Ekim'e kadar devam edecek. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açıkladı! KDV'siz arsa satışı 33 ilde başladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 33 şehirde 391 muhtelif arsayı KDV'siz satışa çıkardığını açıkladı. Buna göre, yüzde 25'i peşin, 48 ay vadeyle satışa sunulan arsalar vatandaşlara büyük bir fırsatlar sağlayacak.

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 müjdesi! 4 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 4 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Erzincan'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin satış bedelleri 46 bin TL'den başlıyor.

KDV'den muaf arazi arayanlara Mart 2024 müjdesi! Tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde KDV'den muaf arazi satacak. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 14 bin 800 TL'den başlıyor.

Başakşehir Belediyesi 5 adet arsayı satıyor! Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da KDV'den muaf arsalar! 

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da yer alan 5 adet arsayı satıyor. Peki Başakşehir'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

O belediye KDV’den muaf 5 arsa satacak! Arsa almak isteyenlere müjde!

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, KDV’den muaf 5 adet arsa satacağını açıkladı. Satış fiyatları tek tek belirlenen arsalar, 22 Kasım’da ihaleyle satılacak.

KDV'den muaf arsa almak isteyenlere resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Bu tarihi kaçırmayın!

KDV'den muaf arsa almak isteyenlere resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Bu tarihi kaçırmayın... İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

Bu yatırım fırsatı kaçmaz! Belediyeden tatil cennetinde KDV’siz 270 bin TL teminatla arsa satışı!

Yatırımcıları sevindiren haber Ege’deki tatil cennetinde yer alan belediyeden geldi. Sadece 270 bin TL teminatla geleceğe yatırım yapabilirsiniz. Arsa satışının KDV’den muaf olduğu belirtildi. İşte detaylar…

Ofisler konut olunca KDV iadesi alınabilecek mi?

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, ofisler konuta dönüşmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Temel gıda ürünlerine yönelik kritik adım atıldı! Bakan Nebati resmen açıkladı! KDV indirimlerine ek...

Gıda sektöründeki firma temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

KDV'de yeni dönem bugün resmen başlıyor! Milyonlarca mükellefe büyük müjde! KDV iadesi ne kadar olacak?  

1 milyon civarında mükellefin karşı karşıya kaldığı KDV problemleri çözülüyor. Peki KDV'de yeni dönemle neler değişecek? İşte KDV'de yeni dönemin ayrıntıları...

müteahitlere KDV iadesi Haberi

müteahitlere KDV iadesi

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. 5 Mayıs'ta başlayan uygulama 31 Ekim'de sona erecek. İşte Gerçek Gündem Gazetesi'nden Sabri Arpaç'ın haberi...


5 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de 2018/11674 sayılı ve 2018/11750 Bakanlar Kurulu Karar’ları yayınlandı.

Kararlar ile 150 metrekareden büyük konutlar; 5 Mayıs 2018 tarihinden itibaren; bina ve/veya bağımsız bölüm şeklindeki işyerleri ise 18/05/2018 tarihlerinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar katma değer vergisi yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. Alım satım tapu işlemlerinde uygulanan harç oranı ise binde 20 yerine binde 15’e olarak uygulanıyor. Uygulama yeniden uzatılmadığı takdirde 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecektir.

Devam etmekte olan ekonomik kriz nedeniyle bu oranın sürekli ya da yeniden belli bir süre için uzatılması da mümkün bulunmaktadır. Bu ekonomik koşullarda...