17 / 05 / 2024

muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili

muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

İzaleyi şuyu davasında satış süreci!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığın bozulması için izale-i şuyu davası açılıyor. İşte izaleyi şuyu davasında satış süreci...

Can Dündar'ın evini satın aldığı iddia edilen avukatların FETÖ davasında karar!

MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında Can Dündar'ın villasını fahiş fiyatla satın aldıkları iddia edilen, avukatların FETÖ davasında karar açıklandı.

Yapı Kredi Koray Ankara- Ankara projesi davasında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Ankara-Ankara projesi tüketici davasında son duruma yer verildi.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara projesi tüketici davasında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Ankara-Ankara projesi tüketici davasında son duruma yer verildi.

Cerattepe davasında Danıştay'a itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında, yerel mahkemenin ret kararına karşı Danıştay’a itirazda bulunuldu.

Timsah Arena vinç kazası davasında karar çıktı!

BURSA’da, geçen şubat ayında lodos nedeniyle Timsah Arena Stadı inşaatında devrilen vinç altında kalan taksi şoförü 28 yaşındaki Fatih Demirkıran’ın ölümü, yolcu Kübra A.’nın ağır yaralanması davasında karar verildi.

Atakule GYO ortaklık davasında son durum ne?

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule GYO ortaklık davasında temyiz yoluna başvuruldu.

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe çevre davasında karar yarın verilecek!

Rize’deki duruşma Cerattepe için dönüm noktası olacak. Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Gayrimenkul satışlarında artış bekleniyor!

Emlak sektörü 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından, gayrimenkul satışlarında artış bekliyor. Sektör temsilcileri, hükümetin gayrimenkul alımlarında sağlayacağı 15 bin TL'lik destek priminin de emlak satışlarını artıracağı görüşünde.

Deniz GYO Securinet davasında yetkisizlik kararı verildi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Securinet Güvenlik davasında Bakırköy 6.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan 2016/62 Esas sayılı dosya ile ilgili yetkisizlik kararı verildi.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmamıştır" dedi.

Sinop konut satışlarında 59. sırada yer aldı!

TÜİK verilerine göre Sinop’ta 2016 yılı Haziran ayında 266 adet konut satıldı. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1’lik bir düşüş yaşanan Sinop, 81 il içerisinde 59. sırada yer aldı.

muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili Haberi

muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muvazaa; bir hukuki ilişkinin taraflarının üçüncü kişileri aldatmak amacı ile gerçek iradelerine uymayan ve kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda anlaşmaya varmaları işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Muris muvazaasında görünürdeki işlem tarafların gerçek iradelerini yansıtmadığı için, kural olarak herhangi bir sonuç doğurmuyor  Muvazaada görünüşteki işlemin geçersiz olması, tarafların gerçek niyetlerinin bu yönde olması olarak açıklanabiliyor.


Muvazaada genellikle görünen işlemin altına saklanan gerçekleştirmek istedikleri gizli sözleşme geçerli sayılıyor Fakat muvazaada, gizli işlemin geçerliliği şekle bağlıysa ve bu gizli işlem şekle uygun yapılmamışsa, görünürdeki işlemin yapılması sırasında kanunun düzenlediği şekilde işlem yapılması, gizli işlemdeki şekle aykırılığı ortadan kaldırmıyor. 


Bu durumda, görünürdeki işlem tarafların gerçek iradelerini yansıtmadığından için gizli işlem de şekle aykırılıktan dolayı geçersiz sayılıyor. Mirasta muvazaa...