07 / 07 / 2024

müzeler özelleştiriliyor mu

müzeler özelleştiriliyor mu

Müze ve ören yerlerinin bilet satış noktalarını ihaleyle özelleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, işletme süresinin dolmasına bir yıl kala tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Bakanlık, 2009 yılındaki ilk ihalede 55 satış noktasını özelleştirmişti.

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 

Konut alıp yatırım yapacaklar kira getirisi ile ne kadar sürede kazanç elde edeceklerini merak ediyor. Peki hangi yatırım mantıklı? Konut mu, mevduat mı, altın mı?

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

2023 PTT personel alımı ne zaman? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

“2023 PTT personel alımı ne zaman gerçekleşecek? PTT personel alımı olacak mı? PTT personel alım tarihleri belli oldu mu?” gibi sorular arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, 2023 PTT personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

2023 EGM 10 bin polis alımı başvuruları başladı mı? Şartlar belli oldu mu? Başvurular ne zaman?

"EGM 10 bin polis alımı başvuru koşulları açıklandı mı?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Peki, EGM 10 bin polis alımı başvuru koşulları açıklandı mı? 10 bin polis alımı kontenjanı belli oldu mu, başvurular ne zaman? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alan kimseler bu yıl rakamlara zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştiriliyor!

Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ekipmanları ve taşınmazları satış yöntemiyle özelleştiriliyor.

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

müzeler özelleştiriliyor mu Haberi

müzeler özelleştiriliyor mu

Altı yıl önce müze ve ören yerlerinin büet satış noktalarım ihaleyle özelleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, işletme süresinin dolmasına bir yıl kala tekrar ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Bakanlık, 2009 yılındaki ilk ihalede 55 satış noktasını özelleştirmişti.


Şimdi ise yeni müzelerle birlikte sayısı 312’ye ulaşan satış noktalarının tamamınnı özelleştirilmesi planlanıyor.


Pek çok farklı medeniyetin beşiği olan Anadolu, sadece deniz, kum, güneşle değil kültür mirasıyla da tam anlamıyla bir turizm cenneti. Son yıllarda yapılan kazılar ve geliştirilen projelerle bu eserlerin ortaya çıkarılması hızlanırken, Türkiye’de müzecilik de bir değişim sürecinden geçiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzelerle ilgili projeler geliştirirken özel sektörü de sisteme dahil etmeye başladı. Bunun en önemli adımlarından biri 2009 yılında atılmıştı. O tarihte 55 müze ve ören yerinin bilet satış noktasının özelleştirilmesi...