01 / 07 / 2024

Myrleia antik kente avm mı yapılıyor

Myrleia antik kente avm mı yapılıyor

Myrleia antik kent üstüne AVM yapılmasına onay veren Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 9 üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçuyla Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

'Mudanya Özdilek AVM'nin yapı kayıt belgesi hukuksuz' iddiası!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Myrleia Antik Kenti'nde inşa edilen Özdilek AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanılarak alınan yapı kayıt belgesinin, hukuken geçerli olmadığı iddia edildi.

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Amasya Ferhat Tüneli 21.5 milyon TL'ye mal olacak!

Erken Roma döneminde antik kente su getirip aşkına kavuşmak için dağı 6 km uzunluğunda delen Ferhat-Şirin efsanesi, çılgın tünel projesiyle Amasya’da tescilleniyor.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Çevreciler Datça'nın yapılaşma kurbanı olmasından korkuyor!

Datça, yapılaşma tehdidi altındaki alanlardan biri. Çevreciler ve sivil toplum kuruluşları Datça için hazırlanan projeyle, ilçede nüfusun patlayacağını, 77 koyun 28’inin bakirliğinin tamamen biteceğini, antik kente bile marina yapılacağını savunuyor

Myrleia antik kent üstüne AVM mi yapılacak?

Myrleia antik kent üstüne AVM yapılmasına onay veren Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 9 üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçuyla Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Myrlei Antik Kenti üzerine inşa edilecek AVM'ye iptal kararı!

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Myrleia antik kentini imara açan ve 2700 yıllık tarihi kent kalıntılarının AVM’nin bodrum katında cam çerçevede sergilenmesine karar veren Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.

Myrleia antik kente avm mı yapılıyor Haberi

Myrleia antik kente avm mı yapılıyor

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde bulunan Myrleia antik kentin 1503 ada 19. Parseli üzerine Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Gıda sanayi A.Ş.’nin yapmak istediği alışveriş merkezi projesine ilk kez 5 Eylül 2012 tarihinde Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onay verildi. Ancak Mudanya Belediyesinin talebi üzerine proje revize edilerek bir kez daha Kurula sunuldu. Koruma Kurulu Antik kentin AVM’nin alt katında sergilenmesini ön gören revize edilmiş projeye 19 Ekim 2012 tarihinde bir daha onay verdi. Bu duruma itiraz eden bölge halkı Kurul üyeleri hakkında suç duyurusunda bulununca Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı’na bağlı bir müfettiş antik kent üzeri AVM ile ilgili inceleme başlattı.


BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ: KURUL GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI

İnceleme sonucunda müfettiş tarafından bir rapor hazırlanarak Kültür ve Turizm...